Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kombinace molekulárně genetického a imunochemického principu pro specifickou a rychlou detekci Enterobacter sakazakii v potravinách

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Standardní projekty

  • Veřejná soutěž

    Standardní projekty 12 (SGA02009GA-ST)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    525/09/1075

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Combination of molecular genetic and imunochemical principles for specific and rapid detection of Enterobacter sakazakii in foods

  • Anotace anglicky

    SummaryEnterobacter sakazakii is a pathogen causing disease in premature babies and newborn infants, rarely in adults. Despite the low frequency of reported infections, the high mortality rate (40-80%) has been occured. The aim of this project is to develop new, simple, rapid, specific, sensitive enough, user-friendly and cheap immunochemical techniques (enzyme immunoassay on micro plate, dipstick format, lateral flow immunoassay) as well as development of a nucleic acid lateral flow immunoassay for detection of Enterobacter sakazakii in milk and milk products. The developed methods will be verified by standard microbiological procedures. The reduced cost and improved speed of the new methods will allow much more extensive sampling than present methodology and thus also applicable in control laboratories of milk industry. It is envisaged that some of the developed methods should be incorporated into advanced quality control procedures, such as the HACCP system.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    ZV - Základní výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Řešení projektu proběhlo podle plánu jak z hlediska odborného tak i z hlediska čerpání finančních prostředků.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2009

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2011

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    16. 4. 2011

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP12-GA0-GA-U/02:2

  • Datum dodání záznamu

    2. 5. 2016

Finance

  • Celkové uznané náklady

    2 900 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    2 900 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč