Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vitalita a skladovatelnost semen některých druhů zelenin a možnosti jejich ovlivnění hydratačními úpravami

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Postdoktorandské granty

  • Veřejná soutěž

    Postdoktorandské granty 2 (SGA02002GA-PD)

  • Hlavní účastníci

    Česká zemědělská univerzita v Praze / Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Vigour and storability of some vegetable seed and possibilities of their influencing by hydration treatment

  • Anotace anglicky

    This project solves the problem of influencing vigour and storability of some vegetable species by hydration treatments. The decrease of seed vigour and storability on cell level manifests in loss of cell wall integrity, genetical damages, loss ofenzymatical activity and respiration reduction during early stages of germination. Possibility of positive influence on vigour and storability is associated with occurrence of active cell repair system during hydration stage of germination. Seed samplesof fit vegetable species will be treated by two hydration methods prehydration and priming. After hydration treatment seeds will be rehydrated and stored. The vigour of seed samples will be tested in regular intervals through various direct and indirectdetectingmethods (germination, MTG, laboratory emergence, conductivity, AA - test, respiration activity).

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    ZV - Základní výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Cílem experimentu bylo ověřit možnosti skladování hydratačně upravených osiva a vyhodnotit změny semenářských parametrů a vitality osiv.Výsledky experimentu dokumentují skutečnost, že hydratačně upravené osivo lze skladovat bez výrazných ztrát na kvalitě

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2002

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2005

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP06-GA0-GP-U/06:6

  • Datum dodání záznamu

    19. 5. 2008

Finance

  • Celkové uznané náklady

    519 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    519 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč