Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aplikace fuzzy logiky pro hodnocení potravin

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Grantová agentura České republiky

  • Program

    Postdoktorandské granty

  • Veřejná soutěž

    Postdoktorandské granty 2 (SGA02002GA-PD)

  • Hlavní účastníci

    Česká zemědělská univerzita v Praze / Provozně ekonomická fakulta

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Application of the Fuzzy Logic in Food Appreciation

  • Anotace anglicky

    The aim of this project is application of the fuzzy logic in food appreciation. This is completely new approach in data processing in sensory food appreciation. The sensory food appreciation is taken effect recently, because it is next to the potentialconsumer. Naturally a problem of this method is in interpretation and quantification of the results to be comparable with the other food appreciation. Fuzzy logic allow us mathematically formalize the human sensation expression and forte more operatingwithit. The project practical contribution can be summarize in simplification and in precision extension of the sensor food appreciation.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    ZV - Základní výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages<br>50201 - Economic Theory<br>50202 - Applied Economics, Econometrics<br>50203 - Industrial relations<br>50204 - Business and management<br>50205 - Accounting<br>50206 - Finance

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Projekt "Aplikace fuzzy logiky pro hodnocení potravin" je zaměřen na výzkum nové alternativní metody zpracování dat ze senzorického hodnocení. Fuzzy logika je způsob, jak lze algoritmizovat uvažování člověka při hodnocení potravin. Na rozdíl od klasickýc

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2002

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2005

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP06-GA0-GP-U/06:6

  • Datum dodání záznamu

    19. 5. 2008

Finance

  • Celkové uznané náklady

    360 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    360 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč