Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
LD11077

Charakterizace potravinových surovin v rámci studia vlivu technologického zpracování a trávení potravin na speciaci minerálních látek a biologickou využitelnost

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

  • Program

    COST CZ

  • Veřejná soutěž

    COST CZ 1 (SMSM2011LD1)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    MSMT-3/2013-311

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Characterization of crops in relation to the study of food processing and digestion effects on mineral elements speciation and elements bioavailability

  • Anotace anglicky

    The main goal of the project consists in finding relations among chemical speciation of essential elements (P, Fe, Zn etc.) in cereal-based food, the changes of the element species distribution resulting from food digestion and the biological availability of the elements. The other goal is characterization of different cereal grain samples or cereal products of varying mineral bioavailability using the methods of analytical metabolomics.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    ZV - Základní výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10406 - Analytical chemistry<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Práce vykonané v rámci projektu byly orientovány v těchto směrech: 1) speciační analýza fosforu a stopových prvků v cereáliích včetně vzorků hydrolyzovaných za simulovaných gastrointestinálních podmínek; 2) zmapování prvkového složení pšeničného zrna od?

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 3. 2011

  • Ukončení řešení

    30. 4. 2014

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    27. 2. 2014

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP15-MSM-LD-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    2. 7. 2015

Finance

  • Celkové uznané náklady

    1 750 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 678 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    72 tis. Kč