Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
MEB040807

Vývoj separačních technik pro proteomický výzkum

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

  • Program

    KONTAKT

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    M2 - Mezinárodní spolupráce

  • Číslo smlouvy

    1484/2009-32

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Development of separation techniques for proteomic research

  • Anotace anglicky

    One of the possibility for identification of proteins is the liquid chromatographic/mass spectrometric (LC(LC)-MS/MS) analysis of the digestion mixture of proteins. At the separation of complex mixture, the key of the success is the resolution of the chromatographic system which is influenced strongly by the properties of the chromatographic column. Hungarian group will prepare nanoHPLC columns (packing material 1.2 and 1.5 microm diameter). Columns will be used for the proteomic analysis. In the next step will further unfold new method recently developed by bohemian participants. The method combines electrophoretic and mass spectrometry for protein identification and study of their posstranslational modifications.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    ZV - Základní výzkum

  • CEP - hlavní obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10406 - Analytical chemistry

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Pomocí kombinace separačních metod a hmotnostní spektrometrie byly analyzovány oligosacharidy vznikající během procesu výroby piva; a dále byly sledovány změny v proteinovém profilu ječmene během sladování s důrazem na proteiny a jejich modifikace.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 2. 2008

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2009

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    9. 3. 2009

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP10-MSM-ME-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    30. 6. 2010

Finance

  • Celkové uznané náklady

    119 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    119 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč