Vliv dietních faktorů na oxidační stres
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo zdravotnictví
Program
Resortní program výzkumu a vývoje Ministerstva zdravotnictví
Veřejná soutěž
VaV pro Ministerstvo zdravotnictví 1 (SMZ02004NR)
Hlavní účastníci
—
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
—
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
The role of dietary factors on oxidative stress
Anotace anglicky
Study of the influence of dietary factors on markers of oxidative stress in healthy Czech population
Vědní obory
Kategorie VaV
NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)
CEP - hlavní obor
FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
CEP - vedlejší obor
—
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
30202 - Endocrinology and metabolism (including diabetes, hormones)
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Výsledky ukazují, že vyšší hladiny příjmu alkoholu jsou rizikovým faktorem kardiovaskulárních onemocnění, diabetu nebo komponentami metabolického syndromu.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 2004
Ukončení řešení
1. 1. 2006
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
—
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP07-MZ0-NR-U/06:2
Datum dodání záznamu
8. 8. 2007
Finance
Celkové uznané náklady
2 559 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
2 034 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
519 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč