Charakterizace a vlastnosti významných produktů Maillardovy reakce
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Program
COST
Veřejná soutěž
COST 4 (SMSM200600OC1)
Hlavní účastníci
—
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
1041/2006-32
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Characterisation and properties of important Maillard reaction products
Anotace anglicky
clarification of creation of main compounds and interproducts effecting sensoric properties and creation of subsztances positivly or negativly affecting human health
Vědní obory
Kategorie VaV
AP - Aplikovaný výzkum
CEP - hlavní obor
CC - Organická chemie
CEP - vedlejší obor
—
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
10401 - Organic chemistry
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Podrobně byly studovány reakční mechanismy fragmentace cukrů a jejich hlavních rozkladných produktů v modelvých systémech a vznikající produkty byly identifikovány. Studovány dále byly rekace významných produktů degradace sacharidů s aminokyselinami. V ?
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 3. 2006
Ukončení řešení
31. 12. 2009
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
16. 2. 2009
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP10-MSM-OC-U/02:2
Datum dodání záznamu
30. 6. 2011
Finance
Celkové uznané náklady
2 471 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
1 300 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
1 171 tis. Kč