Struktura, tvorba a biologické vlastnosti pigmentů vznikajících během technologického zpracování česneku a cibule
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Program
COST
Veřejná soutěž
COST 4 (SMSM200600OC1)
Hlavní účastníci
—
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
1041/2006-32
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Structure, formation pathways and biological properties of pigments arising during technological processing of garlic and onion
Anotace anglicky
determination of structure of pigments arising pigmentation of garlic and onion at technological processing
Vědní obory
Kategorie VaV
AP - Aplikovaný výzkum
CEP - hlavní obor
CE - Biochemie
CEP - vedlejší obor
—
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Byl detailně zkoumán mechanismus tvorby nežádoucích barevných sloučenin při zpracování česneku a cibule. Bylo zjištěno, že primárním prekurzorem obu procesů je sirná aminokyselina, který je enzymově rozkládán za vzniku thiosulfinátů. Tyto sloučeniny v n?
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 3. 2006
Ukončení řešení
30. 4. 2009
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
16. 2. 2009
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP10-MSM-OC-U/02:2
Datum dodání záznamu
30. 6. 2011
Finance
Celkové uznané náklady
1 355 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
1 300 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
55 tis. Kč