Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
OC 918.20

Funkční potraviny pro diety se sníženým obsahem energie

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

  • Program

    COST

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Functional foods for weight reduction diets

  • Anotace anglicky

    Excessive enrgy intake and the resulting obesity are important health problems in the Czech Republic and in other European countries. The aim of the project os the development of functional foods containing modulators of the metabolism, and with a lowerenergy value. The proposed dishes will be investigated from the standpoints of nutritional value, energy content, sensory value and technological properties. The proposal will be optimized.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    ED - Fyziologie

  • CEP - další vedlejší obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods<br>21101 - Food and beverages<br>30105 - Physiology (including cytology)

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Vliv obohacení potravin lipofilními vitaminy (tokoferoly, karoteny) na stabilitu rostlinného oleje a jeho směsí s bílkovinami a polysacharidy. Uplatnění olejů se sníženým obsahem polyenových mastných kyselin pro výrobu potravin.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1998

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2003

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2004/MSM/MSM4OC/U/N/2:1

  • Datum dodání záznamu

    16. 6. 2004

Finance

  • Celkové uznané náklady

    2 545 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 275 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    1 275 tis. Kč