Vztah mezi preferencí a dynamickým senzorickým vnímáním chuti a vůně
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Program
COST
Veřejná soutěž
COST 2 (SMSM200232004)
Hlavní účastníci
—
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
—
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
RELATIONSHIPS BETWEEN PREFERENCES AND DYNAMIC SENSORY PERCEPTION OF TASTE AND FLAVOUR
Anotace anglicky
RELATIONSHIPS BETWEEN PREFERENCES AND DYNAMIC SENSORY PERCEPTION OF TASTE AND FLAVOUR
Vědní obory
Kategorie VaV
NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
—
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Zjištění citlivosti české populace na hořkou chuť sloučeniny 6-n-propylthiouracil, zjištění vlivu tučnosti mléka, přídavek barviv na senzorické vnímání jahodového aroma. Testování nových senzorických metod.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 2002
Ukončení řešení
1. 1. 2006
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
—
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP07-MSM-OC-U/01:1
Datum dodání záznamu
31. 5. 2007
Finance
Celkové uznané náklady
1 813 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
1 225 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
588 tis. Kč