Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
OC 922.001

Podmínky tvorby biogenních aminů ve vybraných potravinách

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

  • Program

    COST

  • Veřejná soutěž

    COST 2 (SMSM200232004)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Conditions of biogenic amines formation in selected foods

  • Anotace anglicky

    Conditions of biogenic amines formation in foods typical for the Czech republic will be investigated. The objective of the study is the evaluation of the risks of biogenic amines intake from foods and application of biogenic amines determination for asse, ssing the extent of decomposition processes in selected foods, mainly fish meat and cheeses. The project will contribute to the harmonization of food regulations within the EU. In basic research project contributes to the understanding of the dynamicsof, decomposition processes in foods.,

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    DN - Vliv životního prostředí na zdraví

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages<br>30304 - Public and environmental health

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Byly řešeny otázky výskytu biogenních aminů v rybích produktech a jejich změn během skladování a kuchyňských úprav vepřového masa a jater.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2002

  • Ukončení řešení

    1. 1. 2006

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP07-MSM-OC-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    31. 5. 2007

Finance

  • Celkové uznané náklady

    2 193 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 310 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    883 tis. Kč