Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
OC 96.10

Interakce potravní matrice s malými ligandy ovlivňujícími aroma a texturu

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

  • Program

    COST

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Celoškolské pracoviště

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Interaction of food matrix with small ligands influencing flavour and texture

  • Anotace anglicky

    This project is divided into 2 basic parts. 1. Retention of aroma compounds in model systems consisting of macromolecules (proteins, polysaccharides) in polar (water) and non-polar (oil) media. The interaction of sensory important compounds will be studied. The reactions will be followed by chromatographic methods. The sensory analysis will be used for evaluation of threshold values as well as for measuring the time-intensity values of taste and aroma perception. 2. The validation of sensory methods andcorrelation of the results obtained by sensory analysis with those obtained by instrumental methods. Organoleptic properties (taste and aroma) of model systems and real foods will beevaluated by sensory analysis methods (especially by sensory profile methods). The possible correlations with instrumental methods (mostly chromatographic methods) will be looked for by statistical methods, especially multidimensional methods.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • CEP - další vedlejší obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10406 - Analytical chemistry<br>10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Závěrečná zpráva

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1999

  • Ukončení řešení

    1. 1. 1999

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2000/MSM/MSM0OC/U/2:3

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    2 050 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 700 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč