Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
OK 191

Mezilaboratorní studie dvou CEN multireziduálních metod pro prosazení hygienických limitů EU pro rezidua pesticidů v ovoci, zelenině a zrninách

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

  • Program

    EUPRO

  • Veřejná soutěž

  • Hlavní účastníci

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Celoškolské pracoviště

  • Druh soutěže

  • Číslo smlouvy

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Collaborative study of two CEN multiresidue methods for the enforcement of EU MRLs for pesticide residues in fruits, vegetables and grains

  • Anotace anglicky

    The main aim of this project is an implementation and interlaboratory validation of analytical method applicable for a control of multiple residues of modern pesticieds in fruits, vegetables and grains. Performance parameters of this method enable the enforcement of EU maximum residue limits (MRLs) for respective commodities. Multiresidue method insists in utilization of ethyl acetate for extraction of residues from particular crop and subsequent purification of crude extract by gel permeation chromatography on Pl gel employing cyclohexane - ethyl acetate (1:1, v/v) as a mobile phase. Gas chromatography utilizing electron capture detector (ECD) and/or nitrogen-phosphorous detector (NPD) detector is used for quantitation of residues. Mass selective detector (MSD) is employed for confirmation purposes.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

  • CEP - hlavní obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • CEP - vedlejší obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10406 - Analytical chemistry<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Závěrečná zpráva

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 1996

  • Ukončení řešení

    1. 1. 1999

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP/2000/MSM/MSM0OK/U/2:2

  • Datum dodání záznamu

Finance

  • Celkové uznané náklady

    2 330 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 770 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč