Minimalizace spotřeby energie a vody ve výrobě cukru pomocí nové technologie založené na chladicí krystalizaci surové šťávy.
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Program
EUPRO
Veřejná soutěž
—
Hlavní účastníci
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Druh soutěže
—
Číslo smlouvy
—
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Minimisation of energy and water use in sugar production by clean technology based on cooling
Anotace anglicky
The project is devoted to the optimization of the sugar technology, with respect to energy and water use simultaneously considered. New proposed process is based on cooling crystallization of concentrated raw juice. Energy savings up to 50 % of the energy consumption and water usage, characteristic of the current traditional sugar technology, are expected. New software tools for control and simulation of the cooling crystallization process are developed.
Vědní obory
Kategorie VaV
—
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
—
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Závěrečná zpráva
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 1997
Ukončení řešení
1. 1. 1999
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
—
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP/2000/MSM/MSM0OK/U/2:2
Datum dodání záznamu
—
Finance
Celkové uznané náklady
1 700 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
940 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč