Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QF3019

Výzkum a vývoj zdokonalení nástrojů kontroly kvality analýz základního složení mléka pro hospodářské účely

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program výzkumu MZE

  • Veřejná soutěž

    Využití přírodních zdrojů (Národní program výzkumu) (SMZE200300001)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    25475 / 02 - 3020

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Research and development of improvement of the quality control tools at main milk composition analyses for economical purposes

  • Anotace anglicky

    The results of the basic milk composition analyses (fat, protein and lactose contents) are used for the purposes of: - dairy cows milk recording; - milk payment; - advisory service for milk quality and dairy cow health state; - processor foodstuff technologies. The analyses are usually performed by the indirect instrumental methods. The instruments are regularly calibrated according to the referential method results. The main property of the milk analytical results at their effective using is their reliability. The milk laboratories are organized into referential-routine networks usually. Different possible variants such structure of organization have got own advantages and disadvantages as well. In consideration of the whole row of the reasons,there is very important to improve the reliability of the milk analyse results now. It is possible to carry out such improvement by the research and development of the komplex systems of the analytical work quality assurance and quality control (QA/QC)

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)

  • CEP - hlavní obor

    JB - Senzory, čidla, měření a regulace

  • CEP - vedlejší obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - další vedlejší obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    20201 - Electrical and electronic engineering<br>21101 - Food and beverages<br>40203 - Husbandry

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Průběh řešení projektu odpovídá schválené metodice. Zjištěné výsledky se týkají hlavně délky kalibračního intervalu, vlivu sezóny a složkových manipulací na mléčné referenční standardy a jakosti syrového kravského mléka.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 3. 2003

  • Ukončení řešení

    1. 12. 2007

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    22. 2. 2007

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP08-MZE-QF-U/05:2

  • Datum dodání záznamu

    20. 5. 2009

Finance

  • Celkové uznané náklady

    1 831 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    1 831 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    6 tis. Kč