Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QH81228

Genetické faktory ovlivňující zastoupení mastných kyselin v hovězím mase

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program výzkumu v agrárním sektoru 2007-2012

  • Veřejná soutěž

    VaV pro zemědělský sektor 2 (SMZE2008MZE01)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    45557/07-15010

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Genetic factors affecting fatty acid composition in beef

  • Anotace anglicky

    The project is focused on the possibility of influencing dietary value and especially fatty acid composition of beef by the application of molecular genetics methods. The objective of the project is to determine the association between stearoyl Co-A desaturase (SCD) genotype and fatty acid composition and to identify the role of the activity of this enzyme. The results of this project have the potential to contribute to the improvement of beef quality and to reduce the risk associated with the consumption of food containing fat with the fatty acid composition unfavourable for human health.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • CEP - hlavní obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • CEP - vedlejší obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • CEP - další vedlejší obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10603 - Genetics and heredity (medical genetics to be 3)<br>10604 - Reproductive biology (medical aspects to be 3)<br>10605 - Developmental biology<br>10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods<br>30101 - Human genetics<br>40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)<br>40202 - Pets<br>40203 - Husbandry

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Cílem projektu bylo zvýšit kvalitu hovězího masa pomocí metod molekulární genetiky K tomu bylo nutné prokázat relevantnost příslušných genů ve vztahu ke kvalitě masa. Řešení projektu proběhlo v souladu s časovým i věcným plánem.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2008

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2012

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    22. 3. 2012

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP13-MZE-QH-U/02:2

  • Datum dodání záznamu

    16. 10. 2013

Finance

  • Celkové uznané náklady

    6 244 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    5 902 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    342 tis. Kč