Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QI91B089

Nové metody a postupy využití zemědělských surovin pro koncepci funkčních potravin

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Výzkum v agrárním sektoru (VAK)

  • Veřejná soutěž

    VaV pro zemědělský sektor II 1 (SMZE2009MZE02)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    14564/2009 - 18020

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    New methods and processing of agricultural raw material use for functional foods conception

  • Anotace anglicky

    The aim of the project is to propose and optimize technological procedures of vegetable juice production both fermented and non-fermented with enhanced content of bioactive compounds - dietary fiber, polyunsaturated fatty acids, rutin, phytosterols, etc.(improved nutritive quality). The attention will be paid at probiotic and prebiotic properties of the final products and higher content of bioactive compounds. Whey will be used for the mentioned products, too. The technological procedures (pasteurization, high pressure treatment, fermentation) will be optimized to obtain the highest content of nutrients. The changes of nutrients content will be followed during storage at the proposed food products.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Hlavním cílem projektu bylo zajistit nové postupy zpracování, distribuce, kontroly a jednoznačné identifikace zdravých a nezávadných potravin a nalezení jejich nových zdrojů. Bylo dosaženo praktických výstupů a překročení výsledků (plánováno 13, dosažen?

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 6. 2009

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2013

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    27. 3. 2013

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP14-MZE-QI-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    26. 6. 2014

Finance

  • Celkové uznané náklady

    11 485 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    10 712 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    773 tis. Kč