Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QI91B094

Odrůdové hroznové šťávy se zdravotním benefitem

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Výzkum v agrárním sektoru (VAK)

  • Veřejná soutěž

    VaV pro zemědělský sektor II 1 (SMZE2009MZE02)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    14565/2009 - 18020

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Grape juices from given sort of vine with health benefit

  • Anotace anglicky

    The selected sorts of the vine will be planted and their grapes will be used for juice preparation containing as much as possible bioactive compounds (resveratrol, direct antioxidants, fenolic substances). The standard and biological produce will be used. The physical treatment of grapes will be used to generate in grapes the bioactive compounds having the health benefit. The non-thermal processing of the juices such as high pressure pasteurisation will be used. The aim of this part of research will beto compare the content of bioactive compounds in standard processed and new methods processed juices.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • CEP - vedlejší obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages<br>40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Na řešení projektu je patrné vysoké propojení s praxí a implementace do potravinářských provozů. Byly připraveny čtyři druhy biošťáv a hroznový koncentrát obohacený resveratrolem a kvercetinem. Řešení projektu a čerpání prostředků probíhalo v souladu s ?

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 6. 2009

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2013

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    27. 3. 2013

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP14-MZE-QI-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    26. 6. 2014

Finance

  • Celkové uznané náklady

    11 915 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    11 258 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    657 tis. Kč