Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QI91B095

Studium a charakterizace zrnin s vysokou nutriční hodnotou pro speciální pekárenské a pečivárenské využití.

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Výzkum v agrárním sektoru (VAK)

  • Veřejná soutěž

    VaV pro zemědělský sektor II 1 (SMZE2009MZE02)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    14566/2009 - 18020

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Study and characterization of the cereals with high nutritive value for special bakery and pastry utilization.

  • Anotace anglicky

    The aim of the project is to increase a chance of cultivating minor cereals with high nutritive value of grain and their extension on food market. These rarely cultivated crops will be used mainly in cereal food production technology. Beside this effect,which will be positive mainly for small and medium farmers, it will help to broaden a spectrum of cereal foods with high nutritional quality and beneficial effects on consumer´s health.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • CEP - vedlejší obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - další vedlejší obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages<br>40105 - Horticulture, viticulture<br>40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Projekt naplnil cíl výběru zrnin s vysokou nutriční hodnotou, jejich charakterizace a uplatnění dílčích mlýnských frakcí v návrhu receptur pekárenských výrobků. Výsledky byly intenzivně veřejně publikovány. Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovíd?

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 6. 2009

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2013

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    25. 3. 2013

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP14-MZE-QI-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    26. 6. 2014

Finance

  • Celkové uznané náklady

    13 822 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    13 797 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    25 tis. Kč