Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QI91B283

Metody a kritéria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Výzkum v agrárním sektoru (VAK)

  • Veřejná soutěž

    VaV pro zemědělský sektor II 1 (SMZE2009MZE02)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    14572/2009 - 18020

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Methods and parameters for evaluation of foodstuffs and food raw materials authenticity.

  • Anotace anglicky

    The project is focused to broadening of the recent knowledge and to the development of new procedures for authenticity evaluation of food commodities according to the recent situation in the market and to the needs of the control laboratories. Starting the project the following topics will be solved: evaluation of possibilities to detect the more sophisticated ways of honey adulteration such as addition of foreign amylases or addition of various sugar derivatives development of methodology to prove theaddition of aroma into the reconstituted fruit juices completion of additional markers and methods for the determination of fruit content in the complex foodstuffs, e.g. fermented milk products development of new methods to prove the fermentation processevaluation of possibilities to use the fingerprints of mono and oligosaccharides for the detection of food adulteration. Other subprojects will be added during the project solving according to the results of the needs analysis. Within the project the da

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Hlavním cílem projektu bylo vymezit aktuální potřeby a doplnit nové postupy hodnocení autenticity v jednotlivých komoditách a ověřit, doplnit a udržovat databáze pro interpretaci chemometrických dat. Plánované výsledky projektu byly splněny a jejich úro?

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 6. 2009

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2013

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    28. 6. 2013

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP14-MZE-QI-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    26. 6. 2014

Finance

  • Celkové uznané náklady

    7 327 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    7 290 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    37 tis. Kč