Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QJ1210165

Vyšší nutriční a hygienicko-toxikologická kvalita hlavních druhů polní zeleniny pěstované v inovovaných systémech integrované a ekologické produkce.

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Komplexní udržitelné systémy v zemědělství 2012-2018 ?KUS?

  • Veřejná soutěž

    Komplexní zemědělské systémy 1 (SMZE2012MZE01)

  • Hlavní účastníci

    AGROKOMPLEX OHŘE a.s.<br>Česká zemědělská univerzita v Praze / Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů<br>HANKA MOCHOV s.r.o.<br>Mikrobiologický ústav AV ČR, v. v. i.<br>MORAVOSEED CZ a.s.<br>Pavel Pokorný - B R A M K O<br>Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie<br>Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    46288/2012-MZE-17012

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Higher nutritive and hygienically-toxicological quality of main species of field vegetable grown in innovated systems of integrated and ecological production

  • Anotace anglicky

    The aim of the project is to carry out complex evaluation of nutritive and hygienically- toxicological quality of vegetable in reaction on biotic and abiotic stress factors affecting plants and on used means of pest control, mainly synthetic pesticides. Based on new knowledge, innovation of integrated and ecological production systems of vegetable will be proposed to achieve higher quality of products with elimination or minimization of pesticide residues in products. The complexity of the project is ensured by survey of the whole issue of growing vegetable in integrated and ecological systems with regard to quality and suitability for further processing. Methodologies for complex analytical evaluation of all important parameters of quality and manual for minimization of incidence of pesticide residues in field vegetable are the parts of the project. The whole vertical from variety assortment over growing vegetable to consumer is solved in the project. Consortium of competent and complementary resear

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • CEP - vedlejší obor

    GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin

  • CEP - další vedlejší obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages<br>40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    V rámci řešení projektu byla dosažena řada významných výsledků, které jsou využitelné zejména v zemědělské praxi pro pěstitele zeleniny v konvenčním, integrovaném či ekologickém režimu. Řešení proběhlo podle plánu, počet výsledků překročil plán.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 4. 2012

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2016

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    8. 6. 2016

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP17-MZE-QJ-U/09:1

  • Datum dodání záznamu

    30. 6. 2017

Finance

  • Celkové uznané náklady

    23 358 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    19 332 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    4 026 tis. Kč