Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QJ1510233

Komplexní hodnocení vlivu tradičních a alternativních způsobů kastrace na chov prasat a jakost masa pro zajištění udržitelné a konkurenceschopné produkce vepřového masa v České republice

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Komplexní udržitelné systémy v zemědělství 2012-2018 ?KUS?

  • Veřejná soutěž

    Komplexní zemědělské systémy 3 (SMZE2015MZE01)

  • Hlavní účastníci

    Mendelova univerzita v Brně / Agronomická fakulta<br>Veterinární univerzita Brno / Fakulta veterinární hygieny a ekologie<br>Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v.v.i.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    63-2015-17012

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    A complex analysis of impact of tradicional (surgical) and alternative methods of castration on pig rearing and pork quality in order to ensure sustainainable and competetive pork production in the Czech Republic

  • Anotace anglicky

    The project objectives are to evaluate influence of different methods of castration of pigs on quality of meat and to assess impact of rearing technologies, nutrition, slaughtering and processing on reduction of boar taint in order to ensure sustainable and competitive pork production in the Czech Republic. Evaluation of zootechnical, immunologic, genetic, histological, chemical, sensory and technological aspects and characteristics of both uncastrated, surgically and alternatively castrated pigs will be made into a complex analysis. Assessment of immunological consequences of castration, development of a new ELISA kit and a robust one-step mass spectrometry method for measurement of boar taint compounds, development of new software for evaluation of sensory descriptors of pork and education and training of experts for this commodity will be all included in the project. As a partial objective we aim for education of pig breeders, pork processors and state administration bodies regarding new trends in pork production and for education of consumers in order to increase the level of awareness of quality and safety of pork obtained by innovative technological procedures.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - další vedlejší obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    21101 - Food and beverages<br>40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)<br>40202 - Pets

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Dosažené výsledky jsou v souladu s předpokládanými cíli projektu.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 4. 2015

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2018

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    21. 3. 2018

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP19-MZE-QJ-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    25. 6. 2019

Finance

  • Celkové uznané náklady

    13 221 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    11 187 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    2 034 tis. Kč