Fermentované mléčné výrobky a sýry pro zdravou výživu obyvatel, technologické postupy jejich výroby a metody hodnocení s důrazem na vysokou mikrobiologickou bezpečnost a zlepšené nutriční parametry
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo zemědělství
Program
Komplexní udržitelné systémy v zemědělství 2012-2018 ?KUS?
Veřejná soutěž
Komplexní zemědělské systémy 3 (SMZE2015MZE01)
Hlavní účastníci
Ústav živočišné fyziologie a genetiky AV ČR, v. v. i.<br>Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.<br>Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v.v.i.
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
95-2015-17012
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Fermented dairy products and cheeses for the health nutrition of people, manufacturing technological processes and evaluation methods with the emphasis on the high microbiological safety and improved nutrition parameters
Anotace anglicky
To design, optimize and introduce the safe and reliable manufacturing technologies of the fermented dairy products and cheeses of high nutrition value.
Vědní obory
Kategorie VaV
AP - Aplikovaný výzkum
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
EE - Mikrobiologie, virologie
CEP - další vedlejší obor
—
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Získané výsledky svým počtem odpovídají stanovenému plánu, jsou kvalitní a využitelné v praxi. Změny plánovaných výsledků byly schváleny. Počet výsledků převyšuje plánovaný počet.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 4. 2015
Ukončení řešení
31. 12. 2018
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
12. 4. 2018
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP19-MZE-QJ-U/01:1
Datum dodání záznamu
25. 6. 2019
Finance
Celkové uznané náklady
14 342 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
12 101 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
2 241 tis. Kč