Stanovení dusíkových faktorů pro vybrané druhy sladkovodních ryb jako indikátorů obsahu rybí složky v „čerstvých“ rybách a ve výrobcích ze sladkovodních ryb
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo zemědělství
Program
Program aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017 - 2025, ZEMĚ
Veřejná soutěž
VaV pro Ministerstvo zemědělství II 2 (SMZE2018MZE01)
Hlavní účastníci
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích / Fakulta rybářství a ochrany vod
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
983-2017-14152
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Determination of nitrogen factors for selected species of freshwater fish as indicators of the fish component content of "fresh" fish and products from freshwater fish
Anotace anglicky
Objective I: Determination of basic nutrients (crude protein, fat, ash, dry matter) in selected market species of freshwater fish, evaluation of the variability relative to the season and weight categories. Objective II: Determination of the nitrogen factors for selected species of freshwater fish and their verification for products (freshwater products) in the market network. Objective III: Proposal for a method of determining the content of fish meat in freshwater fish products.
Vědní obory
Kategorie VaV
VV - Experimentální vývoj
OECD FORD - hlavní obor
40103 - Fishery
OECD FORD - vedlejší obor
21101 - Food and beverages
OECD FORD - další vedlejší obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
CEP - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
GG - Chov hospodářských zvířat<br>GH - Výživa hospodářských zvířat<br>GL - Rybářství<br>GM - Potravinářství
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Plánované výsledky projektu byly splněny podle plánu. Výsledek Nmet je volně ke stažení na stránkách: https://www.frov.jcu.cz/images/197_MET.pdf. Předložená metodika bude vyžívána státními kontrolními orgány ke kontrole kvality výrobků ze sladkovodních ryb a k odhalování jejich falšování. Řešitelská pracoviště FROV JU a SVÚ Jihlava jsou nadále připravena poskytovat expertní a analytickou podporu státní správě i dalším partnerům v oblasti této problematiky.
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 1. 2018
Ukončení řešení
31. 12. 2022
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
11. 4. 2022
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP23-MZE-QK-U
Datum dodání záznamu
16. 6. 2023
Finance
Celkové uznané náklady
17 063 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
17 063 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
0 tis. Kč