Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QK1910121

Perzistence vybraných původců alimentárních onemocnění, hygienických indikátorů a možnosti jejich eliminace z prostředí potravinářských podniků

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Program aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017 - 2025, ZEMĚ

  • Veřejná soutěž

    VaV pro Ministerstvo zemědělství II 3 (SMZE2019MZE01)

  • Hlavní účastníci

    Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v.v.i.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    576-2018-14152

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Persistence of selected foodborne-diseases agents, hygienic indicators and the possibilities of their elimination from the environment of food processing plants

  • Anotace anglicky

    The aim of the project is to increase the microbiological safety of foods by reducing or eliminating persistent strains of selected food-borne pathogens and indicator bacteria of the hygienic quality occurring in the food producing plant environment.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • OECD FORD - hlavní obor

    40301 - Veterinary science

  • OECD FORD - vedlejší obor

  • OECD FORD - další vedlejší obor

  • CEP - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Projekt předložil v praxi využitelné poznatky, praktická doporučení pro úpravu technologických a sanitačních postupů, které byly uživatelům předány formou spolupráce na projektu a uspořádaných workshopů (manažeři jakosti, výrobní mistři, technologové). Odborná veřejnost byla s výsledky seznámena také prostřednictvím publikací v odborných a recenzovaných časopisech a na národních a mezinárodních konferencích. Výsledky jsou dále k dispozici kontrolním orgánům, pedagogickým pracovníkům a studentům na univerzitách příslušných oborů.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    2. 1. 2019

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2023

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    20. 3. 2023

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP24-MZE-QK-U

  • Datum dodání záznamu

    20. 6. 2024

Finance

  • Celkové uznané náklady

    16 480 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    16 480 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč