Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
TH04030109

Výzkum a vývoj pomocných látek pro výživu a vitalitu rostlin

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Technologická agentura ČR

  • Program

    Program na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje EPSILON

  • Veřejná soutěž

    EPSILON 4 (STA02018TH040)

  • Hlavní účastníci

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    TH04030109 - Smlouva o poskytnutí podpory

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Research and development of excipients for plant nutrition and vitality

  • Anotace anglicky

    The main objective of the project is, through application of applied research and experimental development principles, to develop, test and apply products falling within biodynamic agriculture, which will have proven positive effect on plant vitality (eg Vitis vinifera). Secondary aim is to characterize these products through advanced qualitative and quantitative methods of chemical analysis. Another objective is to verify the application of these products on the natural microflora of wine grapes, whose composition and activity is essential for a successful realization of spontaneous vinification. Closely related is the biotechnological analysis of the fermentation process (process dynamics, qualitative and quantitative changes of the microbial consortium, product sensory comparison etc).

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • OECD FORD - hlavní obor

    21101 - Food and beverages

  • OECD FORD - vedlejší obor

    20801 - Environmental biotechnology

  • OECD FORD - další vedlejší obor

    40105 - Horticulture, viticulture

  • CEP - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    EI - Biotechnologie a bionika<br>GE - Šlechtění rostlin<br>GM - Potravinářství

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Jedná se o předběžné údaje, neproběhlo Závěrečné oponentní řízení.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2019

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2022

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    28. 2. 2022

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP23-TA0-TH-U

  • Datum dodání záznamu

    30. 6. 2023

Finance

  • Celkové uznané náklady

    15 327 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    9 194 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    6 132 tis. Kč