Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
TJ02000296

Vývoj analytických metod pro zvýšení efektivity surovinové a procesní kontroly českého sladařství a pivovarství

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Technologická agentura ČR

  • Program

    Program na podporu aplikovaného výzkumu ZÉTA

  • Veřejná soutěž

    ZETA 2 (STA02018TJ020)

  • Hlavní účastníci

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    TJ02000296 - Smlouva o poskytnutí podpory

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Development of analytical methods for the enhancing the effectivity of raw material and process control of Czech malting and brewing

  • Anotace anglicky

    The aim of the project is the development and application of analytical methods, which will increase the efficiency of raw and process control in the area of malting and brewing, with a real overlap outside the mentioned fields. Three research directions are conceived in the project; 1) Raw materials and process contaminants, 2) Barley / Malt variety, 3) Diagnosis of anaerobic bacteria. A connecting element is the importance and quality of raw materials and finished beer as an important element of the economy and export article. Methods for the determination of substances defined by the generic term ATNC (apparent total nitroso compounds) and pesticides will be developed. Cultivation-based kit for diagnostics of anaerobes will be developed (also applicable in environmental engineering).

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • OECD FORD - hlavní obor

    21101 - Food and beverages

  • OECD FORD - vedlejší obor

    10406 - Analytical chemistry

  • OECD FORD - další vedlejší obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

  • CEP - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    CB - Analytická chemie, separace<br>EI - Biotechnologie a bionika<br>GM - Potravinářství

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Jedná se o předběžné údaje, neproběhlo Závěrečné oponentní řízení.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 6. 2019

  • Ukončení řešení

    31. 5. 2021

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    28. 2. 2021

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP22-TA0-TJ-U

  • Datum dodání záznamu

    30. 6. 2022

Finance

  • Celkové uznané náklady

    6 146 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    4 961 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    1 173 tis. Kč