Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
TQ03000920

Biologická ochrana v technologii výroby vína

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Technologická agentura ČR

  • Program

    Program na podporu aplikovaného výzkumu a inovací SIGMA

  • Veřejná soutěž

    STA02024TQ030

  • Hlavní účastníci

    EPS biotechnology, s.r.o.

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    TQ03000920 - Smlouva o poskytnutí podpory

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Bioprotection in oenological process

  • Anotace anglicky

    The aim of this project is the development of an oenological preparation based on the microorganism Metschnikowia pulcherrima that prevents the growth of Brettanomyces bruxellensis during winemaking. The project reflects the increasing consumer demand for biological protection compared to chemical additives such as sulfur. The innovation lies in the direct application of biological agent on barrel´s internal surface with the aim of prevention during fermentation, wine aging, and the most advanced treatment of already infected barrels. The achieved results (1xGfunk, 2xZtech that describe the preparation procedure and its application) will target the production sector of small, medium and large wineries. The project will be carried out by EPS biotechnology, Ltd. and ICT, Prague.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • OECD FORD - hlavní obor

    21101 - Food and beverages

  • OECD FORD - vedlejší obor

    10606 - Microbiology

  • OECD FORD - další vedlejší obor

    20901 - Industrial biotechnology

  • CEP - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    EE - Mikrobiologie, virologie<br>EI - Biotechnologie a bionika<br>GM - Potravinářství

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 1. 2024

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2025

  • Poslední stav řešení

    Z - Začínající víceletý projekt

  • Poslední uvolnění podpory

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP24-TA0-TQ-R

  • Datum dodání záznamu

    28. 2. 2024

Finance

  • Celkové uznané náklady

    5 326 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    4 074 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    1 253 tis. Kč