Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

4 559 (0,08s)

Projekt

Rozvoj funkčních potravin (EP0960006255)

Vzhledem k prokázaným vztahům mezi stravou a řadou onemocnění a vzhledem k rostoucím nákladům na léčebnou péči jsou formulovány funkční potraviny, které na rozdíl od konvenčních potravin zdůrazňují fyziologickou funkci ...

GM - Potravinářství

  • 1996 - 2000
  • 14 235 tis. Kč
  • 14 235 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Využití postupů na bázi molekulární genetiky při získávání nových kmenů baktérií s probiotickými vlastnostmi s cílem rozšíření specifických genetických zdrojů pro výrobu funkčních potravin (QF3169)

Budou izolovány, identifikovány a charakterizovány nové kmeny baktérií mléčného kvašení rodu Bifidobacterium a Lactobacillus lidského původu. U těchto kmenů budou testovány probiotické vlastnosti a vlastnosti umožňující jejich využití při výrobě ...

GM - Potravinářství

  • 2003 - 2007
  • 5 481 tis. Kč
  • 4 996 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Produkce a komplexní šetrné zpracování lněného semene a jeho aplikace do nových funkčních potravin (QJ1510274)

Cílem projektu je: - zavedení pěstitelských technologií olejného lnu do ekologického režimu pěstování - optimalizace šetrného zpracování lněného semene na olej a lněnou vlákninu - vývoj nových funkčních potravin se zvýšeným obsahem ...

GM - Potravinářství

  • 2015 - 2018
  • 16 169 tis. Kč
  • 14 521 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Využití rostlinných surovin jako alternativy kravského mléka při výrobě funkčních potravin. (2B06047)

V současné době roste zájem spotřebitelů o funkční potraviny, jejichž konzumace příznivě ovlivňuje zdravotní stav. Také se zvyšuje počet osob trpících potravinovými.). Řešení tohoto projektu má přispět k obohacení sortimentu o p...

GM - Potravinářství

  • 2006 - 2011
  • 9 251 tis. Kč
  • 8 323 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Stavba zařízení a výzkum vlivu vysokého tlaku na netepelné zpracování potravin (EP0960986259)

tlaku na potraviny (funkční vlastnosti, mikrobielní kvalita, aktivita enzymů).Předmětem projektu je stavba experimentálního zařízení na zpracování potravin vysokým tlakem (až 6000 bar) a výzkum vlivu vysokého tlaku na ...

GM - Potravinářství

  • 1996 - 1998
  • 3 609 tis. Kč
  • 3 000 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Zodpovědná produkce nové, funkční potraviny s příznivými nutričními vlastnostmi (FW06010036)

Cílem projektu je vývoj funkční potraviny s novými nutričními vlastnostmi na bázi obilnin či luskovin, která bude vhodná pro i lidi s dietním omezením při produkci potraviny je v souladu s principy filozofie EU pro udržitel...

Agriculture

  • 2023 - 2027
  • 22 249 tis. Kč
  • 15 550 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

Využití syrovátky obohacené laktulosou pomocí isomerace v ní přítomné laktosy pro výrobu funkčních potravin (QF4011)

výrobky jsou též funkčními potravinami, neboť obsahují laktulosu s prebiotickými...

GM - Potravinářství

  • 2004 - 2007
  • 2 828 tis. Kč
  • 2 828 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Funkční potraviny pro diety se sníženým obsahem energie (OC 918.20)

Zvýšený příjem energie a z toho plynoucí obezita jsou zdravotním problémem v ČR I v jiných evropských státech. Obsahem projektu je vývoj receptur funkčních potravin s obsahem regulátorů metabolismu a se sníženým obsahem energie. Nav...

GM - Potravinářství

  • 1998 - 2003
  • 2 545 tis. Kč
  • 1 275 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Aplikace molekulárně biologických metod pro efektivní využití genetických zdrojů BMK a pro charakterizaci kvality funkčních potravin. (1G57037)

Cílem řešení projektu je využití molekulárně biologických metod při identifikaci baktérií mléčného kvašení v reálnách vzorcích (probiotických výrobcích), stanovení počtu mikroorganismů ve výrobcích, rozlišení živých a mrtvých buněk a identifikace vyb...

GM - Potravinářství

  • 2005 - 2008
  • 4 814 tis. Kč
  • 4 814 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Vývoj robotické kontejnerové minimlékárny s konzumačním místem a výzkum a vývoj inovovaných mléčných výrobků jako funkčních potravin a potravin s benefity pro využití v minimlékárně (TA02011293)

Výzkum a vývoj zaměřený na inovovanou blokovou konstrukci kontejnerové minimlékárny s výrobnou, skladem, robotizovanou plnící, balící a prodejní linkou, a konzumačním místem. Neoddělitelnou součástí projektu je vývoj a aplikace vlastních mléčných, př...

GM - Potravinářství

  • 2012 - 2014
  • 10 831 tis. Kč
  • 6 815 tis. Kč
  • TA ČR
  • 1 - 10 z 4 559