Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

33 300 (0,444s)

Projekt

Produkce kvalitních a bezpečných cereálních produktů s využitím různých strategií ochrany kukuřice a skladovaných produktů. (1B53043)

a jejich výskytem na následně pěstované pšenici a ječmeni a v jejich produktech. U ječmene v produktu a v průběhu z...

GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin

  • 2005 - 2008
  • 16 451 tis. Kč
  • 16 451 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Zlepšení nutričních, dietetických a senzorických vlastností tuzemských, zejména alternativních a maloobjemových, obilovin a jejich mlýnských produktů technologickými postupy s využitím fermentačních (QJ1210257)

produkce a rozšíření sortimentu kvalitních, bezpečných a senzoricky zajímavých cereálních potravin tuzemského původu pro zdravou výživu obyvatelstva.Cílem projektu je rozšířit možnosti využití tuzemských, zejména ...

GM - Potravinářství

  • 2012 - 2016
  • 14 579 tis. Kč
  • 12 792 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Komplexní metoda monitorování a detekce kontaminace skladovaných obilovin a cereálních produktů škůdci pomocí fyzikálně-chemických, imunochemických a molekulárních technik. (QF4071)

Cílem projektu je vytvořit komplexní metodu monitorování a detekce bio-kontaminantů (tj. produkovaných členovci) ve skladovaných obilovinách a cereálních produktech pomocí fyzikálně-chemických, imunochemických (ELISA) a molekulárníc...

GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin

  • 2004 - 2007
  • 4 990 tis. Kč
  • 4 990 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Inovace sortimentu instantních (cereálních) výrobků (TC 96/15/26)

Vývoj nutričně hodnotných instantních těstovin a polévek, zavedení technologie výroby...

9F - 9

  • 1996 - 1996
  • 0 tis. Kč
  • 5 000 tis. Kč
  • MH
Projekt

Bezpečné a kvalitní potraviny k podpoře snižování nadváhy (2B06172)

Cílem projektu je navrhnout bezpečné a kvalitní modelové potraviny na bázi domácích surovin s nízkým obsahem energie a vysokým stupněm nasycení, mající pozitivní vliv na snižování hmotnosti nebo udržování získané hmotnosti. Dojde ta...

GM - Potravinářství

  • 2006 - 2010
  • 12 139 tis. Kč
  • 10 908 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Výběr vhodného typu bažantů a optimalizace podmínek jejich výkrmu za účelem produkce vysoce kvalitní zvěřiny. (QH91276)

Navrhnout intenzivní systém produkce vysoce nutričně kvalitního bažantího masa z pohledu racionální výživy člověka....

GH - Výživa hospodářských zvířat

  • 2009 - 2011
  • 3 112 tis. Kč
  • 2 800 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Využití luskovino-obilních směsek ke zvýšení schopnosti udržitelné produkce objemných krmiv se zvýšeným obsahem energie a živin za účelem zlepšení kvality živočišných produktů v konvenčním (QJ1510312)

Navrhnout nové a zlepšit stávající systémy a technologie pěstování zdravých a plnohodnotných hospodářských plodin s vyšší ekonomickou efektivností, pro zajištění kvalitních a bezpečných produktů z domácích zdrojů (potraviny...

GH - Výživa hospodářských zvířat

  • 2015 - 2018
  • 13 331 tis. Kč
  • 11 222 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Volné a vázané formy fusariových mykotoxinů v cereáliích a produktech zpracovatelských technologií, strategie kontroly a možnosti minimalizace. (2B08049)

(i) nově vyvinutými metodami získat originální vědecké poznatky o osudu volných a vázaných forem fusariových toxinů při cereálních technologiích (ii) poskytnout data pro vytvoření strategie produkce zdravotně nezávadných potravin z ...

GM - Potravinářství

  • 2008 - 2011
  • 45 437 tis. Kč
  • 40 750 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Vláknina potravy a její změny v cereálních produktech (GA511/93/2247)

Obsahem úkolu je sledování změn v obsahu a skladbě vlákniny potravy jako důsledku různých technologických operací a vlivu přísad při výrobě potravin na bázi obilovin. V průběhu práce by byl získán přehled o obsahu vlákniny v surovinách i produkte...

GM - Potravinářství

  • 1993 - 1995
  • 100 tis. Kč
  • 200 tis. Kč
  • GA ČR
Výsledek výzkumu

Antioxidační a antimutagenní vlastnosti sušeného ovoce, ovocných čajů a cereálních ovocných produktů

Antioxidační a antimutagenní vlastnosti sušeného ovoce, ovocných čajů a cereálních ovocných produktů...

GM - Potravinářství

  • 2008
  • Jx
  • 1 - 10 z 33 300