Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

8 432 (0,112s)

Projekt

Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele (1M0570)

Hledání vhodných molekulárních markerů pro enzym zapojený v syntéze tokolů a markerů spojených s odolností rostlinných buněk vůči suchu. Zjištění vlivu síry na kvalitu zrna ječmene a z hlediska potravinářského a krmivářského. Hledání vztahu bílkovinn...

GM - Potravinářství

  • 2005 - 2011
  • 168 721 tis. Kč
  • 149 860 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Sledování chemických změn obilky ječmene po napadení patogeny pro kontrolu a zvýšení kvality ječmene a následných potravinářských produktů (GA525/06/0663)

Cílem tohoto projektu je sledování chemických změn obilky ječmene po napadení patogeny, modifikace stávajících a vypracování nových analytických metod pro stanovení klíčových látek vznikajících při této interakci a event. hledání a charakterizace lát...

GM - Potravinářství

  • 2006 - 2008
  • 3 242 tis. Kč
  • 3 242 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Genomics for Triticeae Improvement (7E08064)

For many years the size and complexity of the wheat, barley and rye genomes have hampered the development of genomics and its application to produce Triticeae from the wheat and barley group 1 and 3 chromosomes tha...

EB - Genetika a molekulární biologie

  • 2008 - 2012
  • 7 032 tis. Kč
  • 7 032 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Quality and Safety of Feeds and Food for Europe (7E11049)

of high quality and safe feeds. This in turn has a major impact on the safety of the entire animal based food chain. The concept of Q-SAFFE is to deliver better, faster and economically viable means o...

GM - Potravinářství

  • 2011 - 2014
  • 1 884 tis. Kč
  • 1 884 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Quality and safety of food in relation to colorectal cancer predisposition. A pilot study (7F10069)

The main aim of the sub-project is to develop a set of methods for assessing safety and quality of food and to identify both beneficial as well as harmful components of food. The focus wi...

EB - Genetika a molekulární biologie

  • 2010 - 2010
  • 381 tis. Kč
  • 381 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Výběr a reciproční využití genetických zdrojů ječmene k zdravotně bezpečnému a levnému snížení výnosových a kvalitativních ztrát působených padlím travním (ME 706)

Předmětem řešení je hostitelsko-patogenní systém Hordeum vulgare - Blumeria graminis f. sp. Hordei....

GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin

  • 2003 - 2004
  • 1 645 tis. Kč
  • 1 146 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Nová genetická diversita pro aktuální potřeby šlechtění a pěstování pšenice a ječmene (QH72251)

Zhodnotit genetické zdroje pšenice a ječmene, vybrat a ověřit donory cenných znaků pro využití ve šlechtění, aplikovaném výzkumu a praxi. Získat nové poznatky o genetické diversitě, zefektivnit využívání zdrojů a rozšířit mezinárodní spolupráci.......

EB - Genetika a molekulární biologie

  • 2007 - 2011
  • 11 034 tis. Kč
  • 10 960 tis. Kč
  • MZe
Projekt

The European Union represented by European Commission (7E12032)

The PROMETHEUS project will help the European food industry reduce consumer exposure to food processing contaminants without affecting food quality or microbiological safety. Its aims are (1) to understand the dyna...

GM - Potravinářství

  • 2012 - 2014
  • 1 461 tis. Kč
  • 1 461 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Food-web interactions in relation to water regimes and soil pH during decomposition in the litter layer. (LTC20063)

The goals lie in delivering a multi-level data on forest diversity and functioning to select most biologically relevant bioindicators of forest management quality and determine the carbon flow as influenced by macronutrients, comple...

Ecology

  • 2020 - 2023
  • 4 428 tis. Kč
  • 4 428 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Volné a vázané formy fusariových mykotoxinů v cereáliích a produktech zpracovatelských technologií, strategie kontroly a možnosti minimalizace. (2B08049)

(i) nově vyvinutými metodami získat originální vědecké poznatky o osudu volných a vázaných forem fusariových toxinů při cereálních technologiích (ii) poskytnout data pro vytvoření strategie produkce zdravotně nezávadných potravin z bezpečných cereáli...

GM - Potravinářství

  • 2008 - 2011
  • 45 437 tis. Kč
  • 40 750 tis. Kč
  • MŠMT
  • 1 - 10 z 8 432