Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

3 838 (0,089s)

Projekt

Senzorické hodnocení rybího masa a výrobků z ryb (IE0940954003)

Úkol řeší hodnocení kvality masa sladkovodních ryb podle senzorických ukazatelů. Zajišťuje poznání závazných a objektivních deskriptorů ve vztahu k používaným a některým nově zaváděným technologiím chovu ryb a vývoji nových výrobků ...

GL - Rybářství

  • 1994 - 1995
  • 203 tis. Kč
  • 320 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Aplikace fuzzy logiky pro hodnocení potravin (GP525/02/D172)

Cílem projektu je aplikovat fuzzy logiku pro hodnocení potravin. Jedná se o zcela nový přístup zpracování dat ze senzorického hodnocení. Toto hodnocení nejblíže.Problémem ovšem je výsledky z tohoto hodnocení

GM - Potravinářství

  • 2002 - 2005
  • 360 tis. Kč
  • 360 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Aplikace moderních metod stanovení antioxidační aktivity k hodnocení kvality chmele a senzorické stability piva (1B44061)

Předmětem řešení navrhovaného projektu je aplikace moderních metod stanovení antioxidační aktivity pro hodnocení kvality chmele a senzorické stability piva. Dále bude stanovován obsah volných radikálů v pevných matricích ve vztahu k...

CB - Analytická chemie, separace

  • 2004 - 2007
  • 5 498 tis. Kč
  • 4 943 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Interakce potravní matrice s malými ligandy ovlivňujícími aroma a texturu (OC 96.10)

uvedených interakcí (senzorická analýza, fyzikálně-chemické a chemické metody). Cílem je hodnocení stávajících metod a vývoj nových, jejich ověření a optimalizace. Projekt je konkrétně zaměřen hlavně na studium metod senzorické...

GM - Potravinářství

  • 1999 - 1999
  • 2 050 tis. Kč
  • 1 700 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Predikce senzorické stability piva pomocí infračervené spektroskopie a umělé inteligence (FW03010440)

Hlavním cílem projektu je vývoj účinného a univerzálního nástroje pro rychlé hodnocení (predikci) senzorické stability piva pomocí infračervené spektroskopie s Fourierovou transformací a umělé inteligence prostřednictvím hlubokých n...

Analytical chemistry

  • 2021 - 2024
  • 8 000 tis. Kč
  • 2 791 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

Reometrie a senzorika potravin (GA525/96/0060)

Cílem projektu je prohloubit znalosti reologických vlastností potravin ve vztahu k jejich hodnocení kvality. Jde především o nalezení vztahů mezi senzorickými a přístrojově měřenými atributy textury, definovanými normou ISO 11036, k...

GM - Potravinářství

  • 1996 - 1998
  • 3 050 tis. Kč
  • 2 892 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj (LO1312)

je vypracování souboru analyticko-senzorických metod pro formulaci senzorických vlastností analyticko-senzorické mapy Českého piva a surovin budou vypracovány aplikací zcela nového/nápoje, zvaného senzomika. Druhým cílem j...

GM - Potravinářství

  • 2014 - 2019
  • 20 978 tis. Kč
  • 9 198 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Význam beta-kyselin chmele pro české pivo (QI91B227)

Vypracovat technologii chmelovaru s optimálním využitím senzorických vlastností beta-kyselin chmele. Vypracovat metodiku hodnocení intenzity a charakteru hořkosti piv.......

CB - Analytická chemie, separace

  • 2009 - 2013
  • 7 776 tis. Kč
  • 7 776 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Hodnocení kvality brambor a dalších produktu "organického zemedelství" (OC 915.10)

, solaninu a dusicnanu. Hodnocena bude téz senzorická jakost....

CB - Analytická chemie, separace

  • 1996 - 1999
  • 2 655 tis. Kč
  • 1 775 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Komplexní hodnocení vlivu tradičních a alternativních způsobů kastrace na chov prasat a jakost masa pro zajištění udržitelné a konkurenceschopné produkce vepřového masa v České republice (QJ1510233)

pro měření složek kančího pachu a vývoj software pro senzorické hodnocení cílových vepřového masa v České republice. Komplexní analýza bude zahrnovat hodnocení zootechnických, imunologických, genetických, histologických, c...

GM - Potravinářství

  • 2015 - 2018
  • 13 221 tis. Kč
  • 11 187 tis. Kč
  • MZe
  • 1 - 10 z 3 838