Filtry
Senzorické hodnocení rybího masa a výrobků z ryb (IE0940954003)
Úkol řeší hodnocení kvality masa sladkovodních ryb podle senzorických ukazatelů. Zajišťuje poznání závazných a objektivních deskriptorů ve vztahu k používaným a některým nově zaváděným technologiím chovu ryb a vývoji nových výrobků ...
GL - Rybářství
- 1994 - 1995 •
- 203 tis. Kč •
- 320 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 1994 - 1. 1. 1995
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (158%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Aplikace fuzzy logiky pro hodnocení potravin (GP525/02/D172)
Cílem projektu je aplikovat fuzzy logiku pro hodnocení potravin. Jedná se o zcela nový přístup zpracování dat ze senzorického hodnocení. Toto hodnocení nejblíže.Problémem ovšem je výsledky z tohoto hodnocení
GM - Potravinářství
- 2002 - 2005 •
- 360 tis. Kč •
- 360 tis. Kč •
- GA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2002 - 1. 1. 2005
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Grantová agentura České republiky
Aplikace moderních metod stanovení antioxidační aktivity k hodnocení kvality chmele a senzorické stability piva (1B44061)
Předmětem řešení navrhovaného projektu je aplikace moderních metod stanovení antioxidační aktivity pro hodnocení kvality chmele a senzorické stability piva. Dále bude stanovován obsah volných radikálů v pevných matricích ve vztahu k...
CB - Analytická chemie, separace
- 2004 - 2007 •
- 5 498 tis. Kč •
- 4 943 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 4. 2004 - 1. 12. 2007
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (90%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Interakce potravní matrice s malými ligandy ovlivňujícími aroma a texturu (OC 96.10)
uvedených interakcí (senzorická analýza, fyzikálně-chemické a chemické metody). Cílem je hodnocení stávajících metod a vývoj nových, jejich ověření a optimalizace. Projekt je konkrétně zaměřen hlavně na studium metod senzorické...
GM - Potravinářství
- 1999 - 1999 •
- 2 050 tis. Kč •
- 1 700 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 1999 - 1. 1. 1999
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (83%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Predikce senzorické stability piva pomocí infračervené spektroskopie a umělé inteligence (FW03010440)
Hlavním cílem projektu je vývoj účinného a univerzálního nástroje pro rychlé hodnocení (predikci) senzorické stability piva pomocí infračervené spektroskopie s Fourierovou transformací a umělé inteligence prostřednictvím hlubokých n...
Analytical chemistry
- 2021 - 2024 •
- 8 000 tis. Kč •
- 2 791 tis. Kč •
- TA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2021 - 31. 12. 2024
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (35%)
Poskytovatel: Technologická agentura ČR
Reometrie a senzorika potravin (GA525/96/0060)
Cílem projektu je prohloubit znalosti reologických vlastností potravin ve vztahu k jejich hodnocení kvality. Jde především o nalezení vztahů mezi senzorickými a přístrojově měřenými atributy textury, definovanými normou ISO 11036, k...
GM - Potravinářství
- 1996 - 1998 •
- 3 050 tis. Kč •
- 2 892 tis. Kč •
- GA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 1996 - 1. 1. 1998
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (95%)
Poskytovatel: Grantová agentura České republiky
Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj (LO1312)
je vypracování souboru analyticko-senzorických metod pro formulaci senzorických vlastností analyticko-senzorické mapy Českého piva a surovin budou vypracovány aplikací zcela nového/nápoje, zvaného senzomika. Druhým cílem j...
GM - Potravinářství
- 2014 - 2019 •
- 20 978 tis. Kč •
- 9 198 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 7. 2014 - 30. 6. 2019
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (44%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Význam beta-kyselin chmele pro české pivo (QI91B227)
Vypracovat technologii chmelovaru s optimálním využitím senzorických vlastností beta-kyselin chmele. Vypracovat metodiku hodnocení intenzity a charakteru hořkosti piv.......
CB - Analytická chemie, separace
- 2009 - 2013 •
- 7 776 tis. Kč •
- 7 776 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 6. 2009 - 31. 12. 2013
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Hodnocení kvality brambor a dalších produktu "organického zemedelství" (OC 915.10)
, solaninu a dusicnanu. Hodnocena bude téz senzorická jakost....
CB - Analytická chemie, separace
- 1996 - 1999 •
- 2 655 tis. Kč •
- 1 775 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 1996 - 1. 1. 1999
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (67%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Komplexní hodnocení vlivu tradičních a alternativních způsobů kastrace na chov prasat a jakost masa pro zajištění udržitelné a konkurenceschopné produkce vepřového masa v České republice (QJ1510233)
pro měření složek kančího pachu a vývoj software pro senzorické hodnocení cílových vepřového masa v České republice. Komplexní analýza bude zahrnovat hodnocení zootechnických, imunologických, genetických, histologických, c...
GM - Potravinářství
- 2015 - 2018 •
- 13 221 tis. Kč •
- 11 187 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 4. 2015 - 31. 12. 2018
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (85%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
- 1 - 10 z 3 838