Filtry
Vše
Vývoj a optimalizace metod stanovení biogenních aminů v návaznosti na zvýšení zdravotní bezpečnosti siláží (QJ1310100)
a hospodářských zvířat, zavést nové metody, technologické postupy a systémy pro zvýšení kvality a zdravotní bezpečnosti objemných krmiv prostřednictvím využítí různých druhů včasným záchytem konzervovaných krmiv o...
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
- 2013 - 2017 •
- 14 702 tis. Kč •
- 12 338 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2013 - 31. 12. 2017
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (84%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Biogenní aminy ve vybraných druzích poživatin (GA525/02/1077)
Biogenní aminy jsou zdravotně významné látky převážně s negativním, v omezených biogenní aminy, zvláště polyaminy, sloužit jako indikátory rozkladu bílkovinné matrice. Prvním z nich je zjištění podkladů pr...
GM - Potravinářství
- 2002 - 2004 •
- 855 tis. Kč •
- 855 tis. Kč •
- GA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2002 - 1. 1. 2004
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Grantová agentura České republiky
Produkce biogenních aminů u vybraných kmenů bakterií mléčného kvašení (GAP503/11/1417)
kvašení. PCR, UHPLC a CE budou využívány pro stanovení biogenních aminů a ke studiumBiogenní aminy jsou syntetizovány dekarboxylací příslušných aminokyselin. Biogenní aminy jsou potenicá...
GM - Potravinářství
- 2011 - 2014 •
- 9 495 tis. Kč •
- 9 045 tis. Kč •
- GA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2011 - 31. 12. 2014
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (95%)
Poskytovatel: Grantová agentura České republiky
Podmínky tvorby biogenních aminů ve vybraných potravinách (OC 922.001)
Bude studována tvorba biogenních aminů v potravinách typických pro Českou republiku. Cílem bude posoudit zátěž biogenními aminy přijímanými v potravinách a využít aminů jako indikátorů rozkladu vybraných d...
GM - Potravinářství
- 2002 - 2006 •
- 2 193 tis. Kč •
- 1 310 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 2002 - 1. 1. 2006
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (60%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Stanovení biogenních aminů v pivu pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s flurescenční detekcí
V článku je popsán vývoj a validace nové motedy pro stanovení biogenních aminů v pivu, která umožňuje simultálně stanovit osm základních biogenních aminů po derivazaci o-ftalaldehydem. Metoda<...
Analytical chemistry
- 2019 •
- Jost
Rok uplatnění
Jost - Ostatní články v recenzovaných periodicích
Metodika stanovení biogenních aminů v silážích
metodiky bylo vytvořit ucelený postup, umožňující stanovení biogenních aminů pak v silážích.Vznik biogenních aminů v silážích je zapříčiněn nesprávnými podmínkami silážování skutečného obsahu
GH - Výživa hospodářských zvířat
- 2015 •
- NmetC
Rok uplatnění
NmetC - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
Metodika výroby zdravotně bezpečných siláží z bílkovinných pícnin v nepříznivých povětrnostních podmínkách
Cílem předložené metodiky je porovnat obsah biogenních aminů a mykotoxinů v silážích vojtěšky seté, jetele lučního a hybridu Pramedi konzervovaných při nízké sušině a ošetřených biologickým a chemickým aditivem a doporučit ...
Agriculture
- 2017 •
- NmetS
Rok uplatnění
NmetS - Metodiky schválené orgánem státní správy
Hodnocení obsahu biogenních aminů v silážích.
Hodnocení siláží odebraných ze 3 podniků v okolí Orlickoústecka. Vzorky byly analyzovány na obsah organických živin, kvalitu výluhů a biogenních aminů. Závislost mezi biogenními aminy a hodnocenými charakt...
GH - Výživa hospodářských zvířat
- 2014 •
- Jx
Rok uplatnění
Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
Biogenní aminy a mykotoxiny v silážích jetelovin
zavadání může vést nejenom ke zhoršení kvality siláží, ale také ke snížení zdravotní bezpečnosti píce. Zdravotní riziko mohou představovat mykotoxiny produkované vláknitými houbami, a biogenní aminy
Agriculture
- 2017 •
- Jost
Rok uplatnění
Jost - Ostatní články v recenzovaných periodicích
Redukce obsahu biogenních aminů v modelových systémech (GA17-09594S)
Biogenní aminy (BA) jsou nízkomolekulární dusíkaté látky vznikající dekarboxylací aminokyselin s charakteristickými fyziologickými účinky v živých organizmech. Jejich nadměrný příjem může vést ke zdravotním problémům. Řada ...
GM - Potravinářství
- 2017 - 2019 •
- 7 103 tis. Kč •
- 6 392 tis. Kč •
- GA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2017 - 31. 12. 2019
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (90%)
Poskytovatel: Grantová agentura České republiky
- 1 - 10 z 208 089