Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

23 (0,051s)

Projekt

Optimalizace mikróbní produkce kyseliny mléčné (OE41/1)

Cílem projektu je optimalizace fermentační výroby kyseliny mléčné,se zřetelem na tvorbu L(+) isoméru. Výběr kmenů pro genové manipulace. Studium izolace kyseliny mléčné elektrodialýzou a její purifikace pomocí iontoměničů. Recirkulace medií a buněk. ...

GM - Potravinářství

  • 1998 - 2002
  • 4 420 tis. Kč
  • 2 110 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Production of lactic acid bacteria minor non peptide metabolites with antimicrobial activity (MEB040705)

Publication of results in scientific refereed journals with attention to applies research: Food Control, Acta Alimentaria, Mlékařské listy. Presentations on scientific conferences, 2-2 PhD thesis work, diploma works Report for Ministry departmens......

GM - Potravinářství

  • 2008 - 2008
  • 69 tis. Kč
  • 69 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Studie biodegradabilních polymerů na bázi kyseliny mléčné (1P05ME736)

příprava návrhu na realizaci nového typu biodegradačního kompozitu pro potravinářské a zdravotnické obalové a adhezivní materiály...

JP - Průmyslové procesy a zpracování

  • 2005 - 2007
  • 520 tis. Kč
  • 373 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Nové metody a postupy využití zemědělských surovin pro koncepci funkčních potravin (QI91B089)

Zajistit nové postupy zpracování, distribuce, kontroly a jednoznačné identifikace zdravých a nezávadných potravin a nalezení jejich nových zdrojů....

GM - Potravinářství

  • 2009 - 2013
  • 11 485 tis. Kč
  • 10 712 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Research of selenium-enriched lactic acid bacteria, bifidobacteria and yeasts and influence of low-pH stress exposure on their selenium biotransformation efficiency. (LTC20014)

The goal of the project is to identify and to select selenium-biotransforming strains of lactic acid bacteria (LAB), bifidobacteria and yeasts for development of selenium-enriched fermented products and other bioprocesses. The sub-goals are...

Microbiology

  • 2020 - 2023
  • 3 453 tis. Kč
  • 3 453 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Využití enzymatického a probiotického potenciálu mikroorganismů k vývoji nových a zvýšení kvality a trvanlivosti stávajících mléčných a pekárenských výrobků. (QK1910024)

Využít enzymatický a probiotický potenciál mikroorganismů k vývoji a zavedení do výroby nových potravinářských výrobků na bázi mléka a cereálií a ke zvýšení kvality, nutriční hodnoty, výtěžnosti, trvanlivosti a zlepšení senzorických vlastností stáva...

Food and beverages

  • 2019 - 2023
  • 18 540 tis. Kč
  • 18 540 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Výzkum možností aplikace automatizovaných a poloautomatizovaných metod pro identifikaci a charakterizaci nových kmenů baktérií s probiotickými vlastnostmi s cílem rozšíření specifických genetických zdrojů pro prevenci civilizačních onemocnění. (2B08068)

Získat nové zdroje probiotických kultur a vypracovat metodiky umožňující rychlou charakterizaci jejich vlastností i jednoznačnou a rychlou identifikaci za účelem kontroly průchodu gastrointestinálním traktem a průkazu jejich přítomnosti v potravinách...

GM - Potravinářství

  • 2008 - 2011
  • 15 075 tis. Kč
  • 13 366 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality (QI101B090)

Vypracovat nové receptury a postupy výroby funkčních potravin s využitím bioaktivních látek obilovin, chmele a mléka v nejvýznamnějších oborech potravinářské produkce (mlékárenství, pekárensktví a nápojářství).......

GM - Potravinářství

  • 2010 - 2014
  • 23 871 tis. Kč
  • 21 218 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Komplexní mikrobiota sýrů – nové metody hodnocení jejího složení a bezpečnosti pro následné využití v technologii sýrů (QL24010251)

Cílem projektu je izolovat, vytipovat a následně reálně otestovat kmeny ze skupiny nezákysových bakterií mléčného kvašení s vhodnými technologickými, protektivními a některými probiotickými vlastnostmi, které budou využívány pro výrobu sýrů s vysokou...

Agricultural biotechnology and food biotechnology

  • 2024 - 2028
  • 17 857 tis. Kč
  • 15 162 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Zlepšení nutričních, dietetických a senzorických vlastností tuzemských, zejména alternativních a maloobjemových, obilovin a jejich mlýnských produktů technologickými postupy s využitím fermentačních účinků bakterií mléčného kvašení (QJ1210257)

Cílem projektu je rozšířit možnosti využití tuzemských, zejména alternativních a maloobjemových, obilovin a jejich mlýnských produktů formou aplikace a zavedení nových a inovovaných technologických postupů jejich zpracování za využití fermentačních v...

GM - Potravinářství

  • 2012 - 2016
  • 14 579 tis. Kč
  • 12 792 tis. Kč
  • MZe
  • 1 - 10 z 23