Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

750 (0,085s)

Projekt

Fyzikální metody sledování kvality potravin. (RE0930950110)

Výzkum změn fyzikálních vlastností (tepelných, reologických a mechanických a jiných závislostí na teplotě a složení potravin) umožní zavést fyzikální sledování kvality potravin. XXX XXX XXX......

GM - Potravinářství

  • 1993 - 1995
  • 1 030 tis. Kč
  • 2 060 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Výzkum vlivu nových systémů tepelného zpracování potravin na kvalitu a hygienickou bezpečnost potravin (RE0930950120)

Mikrovlnný ohřev je energeticky úsporný a stále více se používá. Byl sledován teplotní průběh ohřevu potraviny měřícím systémem Luxtron. XXX XXX XXX......

GM - Potravinářství

  • 1993 - 1995
  • 840 tis. Kč
  • 1 680 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Podmínky tvorby biogenních aminů ve vybraných potravinách (OC 922.001)

Bude studována tvorba biogenních aminů v potravinách typických pro Českou republiku. Cílem bude posoudit zátěž biogenními aminy přijímanými v potravinách a využít aminů jako indikátorů rozkladu vybraných druhů potravin, zvl...

GM - Potravinářství

  • 2002 - 2006
  • 2 193 tis. Kč
  • 1 310 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

JAKOST-Aplikace systému analýzy kritických kontrolních bodů (HACCP) k zabezpečení jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin a stravy v zařízeních AČR. (MO000106)

Nový přístup ke kontrole hygieny potravin a jejich jakosti je označován Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP). Tento systém lze charakterizovat dvěma, distribuce a zpracování potravin na pokrmy. Systém HACCP byl rovněž dop...

GM - Potravinářství

  • 1995 - 1998
  • 600 tis. Kč
  • 600 tis. Kč
  • MO
Projekt

Vláknina potravy a nutriční hodnota potravin (EP9025)

Budou zpracovány dostupné informace o obsahu TDF v potravinách formou studia databází, potravinových tabulek ( zahraničních i domácích ) a odborné literatutry. U vybraných vzorků se provede stanovení obsahu TDF metodou AOAC. Budou formulován...

GM - Potravinářství

  • 1999 - 2002
  • 1 750 tis. Kč
  • 1 400 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Možnosti využití silic v plynné fázi při ochraně zemědělských produktů a čerstvých potravin proti nežádoucím mikroorganismům (GP525/09/P503)

Stanovení antibakteriální aktivity vybraných silic proti nežádoucím bakteriím, plísním a kvasinkám znehodnocujícím potraviny a zemědělské produkty pomocí metod in vitro v plynném stavu. Ověření aktivity nejúčinnějších silic a jejich obsahový...

GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • 2009 - 2011
  • 843 tis. Kč
  • 843 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Metody na stanovení alergenních složek v potravinách (2B06138)

Cílem projektu bude implementace analytických metod pro stanovení alergenních složek uvedených ve Vyhlášce č.113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků.. Alergenní složky uvedené ve vyhlášce jsou výrobci potravin

GM - Potravinářství

  • 2006 - 2008
  • 5 288 tis. Kč
  • 3 521 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Podpora změny behaviorálních vzorců generace Z a návrh intervencí k prevenci plýtvání potravinami včetně hodnocení jejich impaktu (TQ01000183)

Z při nakládání s potravinami směrem k udržitelné spotřebě. Budou identifikovány determinanty plýtvání potravinami a motivace ke změně u této k plýtvání náchylné věkové skupiny. Bude měřeno a komparováno udávané i skutečné množství...

Environmental sciences (social aspects)

  • 2023 - 2026
  • 11 638 tis. Kč
  • 9 169 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

Látky s estrogenními účinky v potravních řetězcích, ovlivnění zdraví a užitkovosti hospodářských zvířat a bezpečnosti potravin (QF3025)

Fytoestrogenní a mykoestrogenní látky v potravních řetězcích mohou ovlivňovat zdraví domácích zvířat i kvalitu živočišných surovin pro výrobu potravin. Pro možnost zvířat, potravní řetězce a kvalitu potravin, od krmiv po potravi...

GH - Výživa hospodářských zvířat

  • 2003 - 2007
  • 9 174 tis. Kč
  • 9 174 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Rozvoj funkčních potravin (EP0960006255)

Vzhledem k prokázaným vztahům mezi stravou a řadou onemocnění a vzhledem k rostoucím nákladům na léčebnou péči jsou formulovány funkční potraviny, které na rozdíl od konvenčních potravin zdůrazňují fyziologickou funkci potravin<...

GM - Potravinářství

  • 1996 - 2000
  • 14 235 tis. Kč
  • 14 235 tis. Kč
  • MZe
  • 1 - 10 z 750