Filtry
Fyzikální metody sledování kvality potravin. (RE0930950110)
Výzkum změn fyzikálních vlastností (tepelných, reologických a mechanických a jiných závislostí na teplotě a složení potravin) umožní zavést fyzikální sledování kvality potravin. XXX XXX XXX......
GM - Potravinářství
- 1993 - 1995 •
- 1 030 tis. Kč •
- 2 060 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 1993 - 1. 1. 1995
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (200%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Výzkum vlivu nových systémů tepelného zpracování potravin na kvalitu a hygienickou bezpečnost potravin (RE0930950120)
Mikrovlnný ohřev je energeticky úsporný a stále více se používá. Byl sledován teplotní průběh ohřevu potraviny měřícím systémem Luxtron. XXX XXX XXX......
GM - Potravinářství
- 1993 - 1995 •
- 840 tis. Kč •
- 1 680 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 1993 - 1. 1. 1995
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (200%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Podmínky tvorby biogenních aminů ve vybraných potravinách (OC 922.001)
Bude studována tvorba biogenních aminů v potravinách typických pro Českou republiku. Cílem bude posoudit zátěž biogenními aminy přijímanými v potravinách a využít aminů jako indikátorů rozkladu vybraných druhů potravin, zvl...
GM - Potravinářství
- 2002 - 2006 •
- 2 193 tis. Kč •
- 1 310 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 2002 - 1. 1. 2006
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (60%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
JAKOST-Aplikace systému analýzy kritických kontrolních bodů (HACCP) k zabezpečení jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin a stravy v zařízeních AČR. (MO000106)
Nový přístup ke kontrole hygieny potravin a jejich jakosti je označován Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP). Tento systém lze charakterizovat dvěma, distribuce a zpracování potravin na pokrmy. Systém HACCP byl rovněž dop...
GM - Potravinářství
- 1995 - 1998 •
- 600 tis. Kč •
- 600 tis. Kč •
- MO
Řešení projektu: 1. 1. 1995 - 1. 1. 1998
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo obrany
Vláknina potravy a nutriční hodnota potravin (EP9025)
Budou zpracovány dostupné informace o obsahu TDF v potravinách formou studia databází, potravinových tabulek ( zahraničních i domácích ) a odborné literatutry. U vybraných vzorků se provede stanovení obsahu TDF metodou AOAC. Budou formulován...
GM - Potravinářství
- 1999 - 2002 •
- 1 750 tis. Kč •
- 1 400 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 1999 - 1. 1. 2002
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (80%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Možnosti využití silic v plynné fázi při ochraně zemědělských produktů a čerstvých potravin proti nežádoucím mikroorganismům (GP525/09/P503)
Stanovení antibakteriální aktivity vybraných silic proti nežádoucím bakteriím, plísním a kvasinkám znehodnocujícím potraviny a zemědělské produkty pomocí metod in vitro v plynném stavu. Ověření aktivity nejúčinnějších silic a jejich obsahový...
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
- 2009 - 2011 •
- 843 tis. Kč •
- 843 tis. Kč •
- GA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2009 - 31. 12. 2011
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Grantová agentura České republiky
Metody na stanovení alergenních složek v potravinách (2B06138)
Cílem projektu bude implementace analytických metod pro stanovení alergenních složek uvedených ve Vyhlášce č.113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků.. Alergenní složky uvedené ve vyhlášce jsou výrobci potravin
GM - Potravinářství
- 2006 - 2008 •
- 5 288 tis. Kč •
- 3 521 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 7. 2006 - 31. 12. 2008
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (67%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Podpora změny behaviorálních vzorců generace Z a návrh intervencí k prevenci plýtvání potravinami včetně hodnocení jejich impaktu (TQ01000183)
Z při nakládání s potravinami směrem k udržitelné spotřebě. Budou identifikovány determinanty plýtvání potravinami a motivace ke změně u této k plýtvání náchylné věkové skupiny. Bude měřeno a komparováno udávané i skutečné množství...
Environmental sciences (social aspects)
- 2023 - 2026 •
- 11 638 tis. Kč •
- 9 169 tis. Kč •
- TA ČR
Řešení projektu: 1. 9. 2023 - 31. 8. 2026
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (79%)
Poskytovatel: Technologická agentura ČR
Látky s estrogenními účinky v potravních řetězcích, ovlivnění zdraví a užitkovosti hospodářských zvířat a bezpečnosti potravin (QF3025)
Fytoestrogenní a mykoestrogenní látky v potravních řetězcích mohou ovlivňovat zdraví domácích zvířat i kvalitu živočišných surovin pro výrobu potravin. Pro možnost zvířat, potravní řetězce a kvalitu potravin, od krmiv po potravi...
GH - Výživa hospodářských zvířat
- 2003 - 2007 •
- 9 174 tis. Kč •
- 9 174 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 3. 2003 - 1. 12. 2007
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Rozvoj funkčních potravin (EP0960006255)
Vzhledem k prokázaným vztahům mezi stravou a řadou onemocnění a vzhledem k rostoucím nákladům na léčebnou péči jsou formulovány funkční potraviny, které na rozdíl od konvenčních potravin zdůrazňují fyziologickou funkci potravin<...
GM - Potravinářství
- 1996 - 2000 •
- 14 235 tis. Kč •
- 14 235 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 1996 - 1. 1. 2000
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
- 1 - 10 z 750