Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

10 (0,085s)

Projekt

Nové inhibitory alfa-amylas jako potenciální agens v medicíně a zemědělství (GP203/02/P081)

Projekt se zabývá vybranými enzymy typu alfa-amylas, které jsou spojeny regulovat působením specifických alfa-amylasových inhibitorů. Cílem projektu je navrženínízkomolekulárních inhibitorů alfa-amylas s využitím technologi...

CE - Biochemie

  • 2002 - 2004
  • 742 tis. Kč
  • 605 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Med a průkaz jeho autenticity detekcí cizí alfa-amylázy Cílená proteomická analýza medu pro exaktní prokázání jeho autenticity (QK1820088)

Cílem projektu je vyvinout metodu pro cílenou proteomickou detekci medu mateřských a cizích alfa-amyláz využitelnou pro spolehlivé prokázání jeho autenticity. Cílem je zahrnout do metody také beta/gama-amylázy a beta-fruktofuranosidázy. Dílčí cíle js...

Biochemical research methods

  • 2018 - 2020
  • 3 861 tis. Kč
  • 3 861 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Studium enzymatické aktivity pro zlepšení biologického potenciálu jarního sladovnického ječmene (QH81056)

Využitím zdrojů ječmene nesoucích gen sníženého obsahu enzymu lipoxygenasy a aplikací klasických a molekulárních metod vytvořit genotypy ječmene, splňující současné a perspektivní požadavky sladovnického a pivovarského průmyslu.......

EB - Genetika a molekulární biologie

  • 2008 - 2012
  • 7 089 tis. Kč
  • 6 716 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Metody stanovení vybraných alergenů a antinutričních látek v potravinách (EP9199)

Budou vypracovány metody HPLC stanovení vybraných potravinových alergenů (alergeny vajec - avidin, ovomukoid, ovalbumin; alergeny mléka - beta-laktoglobulin) a antinutričních látek obsažených v některých potravinách (lektiny obilnin a luštěnin, inhib...

GM - Potravinářství

  • 1999 - 2002
  • 1 650 tis. Kč
  • 1 250 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Faktory přirozené resistence kulturních rostlin proti hospodářsky významným hmyzím škůdcům (GA513/94/0591)

Proteinové inhibitory proteinas a alfa-amylas obsažené v rostlinných tkáních jsou považovány za součást obranného mechanismu rostliny a představují možnost jejich využití jako přirozených faktorů rezistence kulturních rostlin proti škůdcům. ...

9B - 9

  • 1994 - 1996
  • 1 094 tis. Kč
  • 1 709 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Studium genových vazeb a asociací s dědičnými chorobami v oblasti chromozomu 1p21 (GA302/93/2534)

a glykogen debranching enzymu. Asociace snížené aktivity pankreatické amylasy v moči...

9H - 9

  • 1993 - 1995
  • 991 tis. Kč
  • 1 982 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Rizikové faktory vzniku akutní pankreatitidy jako komplikace dvojbalonové enteroskopie (NT13414)

(sérová amylása a lipása před a po vyšetření) a vytipovanými ukazateli coby rizikovými...

FE - Ostatní obory vnitřního lékařství

  • 2012 - 2015
  • 10 942 tis. Kč
  • 8 622 tis. Kč
  • MZ
Projekt

Stanovení optimálních podmínek enzymatické hydrolýzy zrna obilovin jako výchozího materiálu pro následné fermentační postupy v potravinářství (GA525/98/P264)

, aktivita alfa amylasy, obsah bílkovin atd. Zároveň bylo zjištěno, že k tvorbě...

GM - Potravinářství

  • 1998 - 1999
  • 350 tis. Kč
  • 350 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Analýza exprese genu kódujícího enzym beta-amylázu v zrnu ječmene ve vztahu ke strukturálnímu polymorfismu genu a kvalitativním vlastnostem zrna (GA521/07/1028)

Kvalita zrna ječmene jako suroviny má rozhodující vliv na kvalitu sladu. V posledních letech se na základě vývoje nových zpracovatelských technologií zvyšují požadavky na sladovnické parametry zrna. Beta-amyláza je enzymem s klíčovou rolí při degrada...

EB - Genetika a molekulární biologie

  • 2007 - 2009
  • 2 971 tis. Kč
  • 2 971 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Výroba bakteriální biomasy se zvýšenou enzymatickou aktivitou (FV10458)

Hlavními cíli projektu je výzkum technologií kultivace bakteriální biomasy se zvýšenou enzymatickou aktivitou a vypracování technologického postupu ve formě reglementu technologie s veškerými technologickými parametry a dalšími pomocnými informacemi ...

EE - Mikrobiologie, virologie

  • 2016 - 2020
  • 10 467 tis. Kč
  • 8 367 tis. Kč
  • MPO
  • 1 - 10 z 10