Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

37 (0,181s)

Projekt

Vztah mezi preferencí a dynamickým senzorickým vnímáním chuti a vůně (OC 921.001)

Projekt je zaměřen na sledování vztahů mezi dílčími deskriptory jimiž jsou chutě mezi sebou a vztahy mezi chutí a vůní. Bude použita metoda časového profilu a porovnána s tradičními senzorickými metodami.......

GM - Potravinářství

  • 2002 - 2006
  • 1 813 tis. Kč
  • 1 225 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Podmíněná chuťová averze (PChA) místo a povaha (IAA7011706)

Bude dále zpřesněn podíl chuťové kůry, amygdaly a parabrachiálních jader (PBN) na vznik podmíněné chuťové averze (PChA). Elektrofyziologicky cílené funkční blokády blokátory. Testování chuťových reakcí bude použito k analýz...

FH - Neurologie, neurochirurgie, neurovědy

  • 1997 - 1999
  • 3 394 tis. Kč
  • 1 070 tis. Kč
  • AV ČR
Projekt

Řízená extrakce z přírodních surovin (TC 95/7/39)

Získávání chuťových látek a barviv z přírodních rostlinných extraktů pro humánní použití procesen kombinované řízené extrakce včetně vlastní realizace.......

JJ - Ostatní materiály

  • 1995 - 1997
  • 9 399 tis. Kč
  • 4 400 tis. Kč
  • MH
Projekt

Úloha struktury polyfenolů v chuti rostlinných potravin (LUC24068)

pro hořkou chuť a TAS1R pro sladkou chuť, na modulaci teplotně citlivých iontových kanálů použití konkrétních enzymů pro úpravu vybraných potravin s cílem modulace chuťové......

Biochemistry and molecular biology

  • 2024 - 2027
  • 6 965 tis. Kč
  • 6 965 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Mechanismy vytvářené podmíněné chuťové averze uložené v mozkovém kmeni (IA71140)

XXX XXX XXX XXX...

9F - 9

  • 1991 - 1993
  • 0 tis. Kč
  • 0 tis. Kč
  • AV ČR
Projekt

Chemosenzorická percepce a vývoj jejího měření. (TA04011114)

Problematika chemosenzorické percepce, jak je nazýván souhrnně čich, chuť nepřináší vždy potřebné výsledky. Proto je diagnostika poruch čichu a chuti prováděna jen na několika málo pracovištích v ČR. Poruchy čichu a chuti v...

FF - ORL, oftalmologie, stomatologie

  • 2014 - 2017
  • 8 145 tis. Kč
  • 5 135 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

Vnímání chutí, oxidatívní poškození a mikroprostředí střeva v kolorektální karcinogeneze důsledky na riziko nemoci, jeho prognózu a prevenci. (NV15-27580A)

A) Vnímáním chuti, střevní mikroflórou, poškozením DNA a kapacitou DNA oprav jako faktorů terapie a přežívání. Monitorování chuťového vnímání a střevní mikroflóry při současném......

EE - Mikrobiologie, virologie

  • 2015 - 2019
  • 17 040 tis. Kč
  • 16 365 tis. Kč
  • MZ
Projekt

Zavedení nové technologie výroby těstovin-instantních nudlí (PK-95/11/15TR)

Zavedení nové technologie umožňující v průběhu výroby těstovin jejich máčení v chuťové lázni, sušení a pečení...

9F - 9

  • 1995 - 1996
  • 550 tis. Kč
  • 250 tis. Kč
  • MK
Projekt

Nové strategie studia úlohy teplotně citlivých TRP kanálů v detekci adstringentů (LUC24020)

charakteru vnějších podnětů různých modalit, včetně chuťových. Jedná se o základní z prostředí, včetně nepříjemných chuťových látek, přenášena do centrálního nervového TRP při převodu a modulaci adstringentních chuťových p...

Other biological topics

  • 2024 - 2027
  • 8 543 tis. Kč
  • 8 543 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Neuronální obvody podílející se na řízení konsumatorního chování (GA309/99/1514)

chuťové averse a signály z vyšších chuťových informací, (2) jak je možno měnit...

FH - Neurologie, neurochirurgie, neurovědy

  • 1999 - 2001
  • 2 020 tis. Kč
  • 1 851 tis. Kč
  • GA ČR
  • 1 - 10 z 37