Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Účinek jogurtu obohaceného polynenasycenými mastnými kyselinami řady n-3 v redukčním režimu u obézních žen

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00023761%3A_____%2F11%3A%230000142" target="_blank" >RIV/00023761:_____/11:#0000142 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Účinek jogurtu obohaceného polynenasycenými mastnými kyselinami řady n-3 v redukčním režimu u obézních žen

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V krátkodobém redukčním režimu dochází často ke snížení zastoupení mastných kyselin řady n-3 v lipidech séra.. V důsledku zařazení jogurtu obohaceného polynenasycenými mastnými kyselinami došlo k úpravě zastoupení mastných kyselin řady n-3 ve fosfolipidech séra po třitýdenním redukčním režimu u obézních žen.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of n-3 polyunsaturated fatty acids enriched yoghurt in weight reduction of obese women

  • Popis výsledku anglicky

    In a short term weight management decrease of n-3 PUFA in serum lipids often occurs. In obese women adding of yoghurt supplemented by n-3 PUFA increased n-3 PUFA in serum phospholipids and prevented the n-3 PUFA decrease after 3 week weight reducing regiment.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/NS9830" target="_blank" >NS9830: Uplatnění nutrigenomických interakcí v účinku redukčních diet. Vztah ke složení mastných kyselin.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    66

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    156-157

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus