Comparison of biological and immunogenic properties of some vegetable viruses after their preservation by different methods.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F00%3A00000009" target="_blank" >RIV/00027006:_____/00:00000009 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Comparison of biological and immunogenic properties of some vegetable viruses after their preservation by different methods.
Popis výsledku v původním jazyce
Preservation of five vegetable virus (celery mosaic virus, lettuce mosaic virus, cucumber mosaic virus, turnip mosaic virus and turnip yellow mosaic virusú was carried out by three different methods - freezing of virus infected tissue, dehydration od infected leaves under CaCl2 and lyophilisation of partially purified leaf sap in sealed ampules. For virus reactivation indicator plants were used. For a short-term preservation freezing came right because of minimu decrease of infectivity. For a long-term conservation, dehydration of laeves was useful; both the infectivity and absorbance values were only moderately decreased. On the aother hand, lyophilisation resulted in considerable infectivity decrease.
Název v anglickém jazyce
Comparison of biological and immunogenic properties of some vegetable viruses after their preservation by different methods.
Popis výsledku anglicky
Preservation of five vegetable virus (celery mosaic virus, lettuce mosaic virus, cucumber mosaic virus, turnip mosaic virus and turnip yellow mosaic virusú was carried out by three different methods - freezing of virus infected tissue, dehydration od infected leaves under CaCl2 and lyophilisation of partially purified leaf sap in sealed ampules. For virus reactivation indicator plants were used. For a short-term preservation freezing came right because of minimu decrease of infectivity. For a long-term conservation, dehydration of laeves was useful; both the infectivity and absorbance values were only moderately decreased. On the aother hand, lyophilisation resulted in considerable infectivity decrease.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Horticultural Science
ISSN
0862-867X
e-ISSN
—
Svazek periodika
27
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—