Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of biological and immunogenic properties of some vegetable viruses after their preservation by different methods.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F00%3A00000009" target="_blank" >RIV/00027006:_____/00:00000009 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of biological and immunogenic properties of some vegetable viruses after their preservation by different methods.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Preservation of five vegetable virus (celery mosaic virus, lettuce mosaic virus, cucumber mosaic virus, turnip mosaic virus and turnip yellow mosaic virusú was carried out by three different methods - freezing of virus infected tissue, dehydration od infected leaves under CaCl2 and lyophilisation of partially purified leaf sap in sealed ampules. For virus reactivation indicator plants were used. For a short-term preservation freezing came right because of minimu decrease of infectivity. For a long-term conservation, dehydration of laeves was useful; both the infectivity and absorbance values were only moderately decreased. On the aother hand, lyophilisation resulted in considerable infectivity decrease.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of biological and immunogenic properties of some vegetable viruses after their preservation by different methods.

  • Popis výsledku anglicky

    Preservation of five vegetable virus (celery mosaic virus, lettuce mosaic virus, cucumber mosaic virus, turnip mosaic virus and turnip yellow mosaic virusú was carried out by three different methods - freezing of virus infected tissue, dehydration od infected leaves under CaCl2 and lyophilisation of partially purified leaf sap in sealed ampules. For virus reactivation indicator plants were used. For a short-term preservation freezing came right because of minimu decrease of infectivity. For a long-term conservation, dehydration of laeves was useful; both the infectivity and absorbance values were only moderately decreased. On the aother hand, lyophilisation resulted in considerable infectivity decrease.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Horticultural Science

  • ISSN

    0862-867X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    27

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus