Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of different cultivation factors on the yield structure and on changes of soil properties.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F02%3A00000054" target="_blank" >RIV/00027006:_____/02:00000054 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of different cultivation factors on the yield structure and on changes of soil properties.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Field trial included different organic fertilisations, graduate N doses, different soil tillage as well as different forecrops. It was found that the forecrop value of red clover or potatoes manured with FYM was practically the same for winter wheat in the given site. Optimal N dose for potato yields was about 80 kg/ha. In oats, yields after red clover with using the Horsch system in spring were significantly lower than after ploughing down red clover in autumn. In cereals, graduated N doses increased the number of aers per sq m, but the TGW often decreased. N content in grain and straw also increased with N dosis, while pH decresed by 0.1 to 0.4 per year.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of different cultivation factors on the yield structure and on changes of soil properties.

  • Popis výsledku anglicky

    Field trial included different organic fertilisations, graduate N doses, different soil tillage as well as different forecrops. It was found that the forecrop value of red clover or potatoes manured with FYM was practically the same for winter wheat in the given site. Optimal N dose for potato yields was about 80 kg/ha. In oats, yields after red clover with using the Horsch system in spring were significantly lower than after ploughing down red clover in autumn. In cereals, graduated N doses increased the number of aers per sq m, but the TGW often decreased. N content in grain and straw also increased with N dosis, while pH decresed by 0.1 to 0.4 per year.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Rostlinná Výroba

  • ISSN

    0370-663X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    48

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    208-211

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus