Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv síry na výnos a kvalitu zrna pšenice při nedostatku srážek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F04%3A1849" target="_blank" >RIV/00027006:_____/04:1849 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv síry na výnos a kvalitu zrna pšenice při nedostatku srážek

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V suchém roce 2003, byl v přesném velkoplošném pokuse zjišťován vliv aplikace síry v kombinaci s fungicidem na výnos a kvalitu zrna ozimé pšenice odrůdy Nela. Přes hluboký nedostatek vody v závěru vegetace působila zlepšená výživa rostlin sírou příznivěna produkci zrna hlavně v kombinaci s ošetřením rostlin proti houbovým chorobám (Falcon 0,5 l.ha1). Hnojení sírou zvýšilo obsah bílkovin a lepku v zrnu i mouce. Jejich celková produkce z jednotky plochy byla na variantách hnojených sírou a ošetřených fungicidem až o 20% větší, než na variantě kontrolní. Lepší kvalita lepku na variantách hnojených sírou zlepšila některé vlastnosti těsta a pečiva.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of sulfur on yield and grain quality of wheat at shortage of precipitation

  • Popis výsledku anglicky

    In the dry year 2003 at lager scale experiment the influence of sulfur fertilization in combination with fungicide treatment on yield and grain quality of winter wheat, var. Nela were investigated. In spite of deep shortage of water at the end of the crop vegetation nutrition of plants with sulfur positively improved yield mainly in combination with fungicide (Falcon 0,5 l.ha1). Sulfur fertilization enhanced production of proteins up to 20 % and also glutein in grain as well in flour. Better quality ofglutein improved quality of dough as well as bread.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Vliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin 2004

  • ISBN

    IBN 80-213-118

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    22-25

  • Název nakladatele

    Česká zemědělská univerzita v Praze, Agronomická fakulta

  • Místo vydání

    Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Místo konání akce

    Agronomická fakulta ČZU v Praze

  • Datum konání akce

    15. 9. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku