Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

FT-IR spektroskopické charakteristiky v různých mediích kultivované bakterie Bacillus subtilis

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F04%3A2448" target="_blank" >RIV/00027006:_____/04:2448 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    FT-IR spectroscopic characteristics of differently cultivated Bacillus subtilis

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bacillus subtilis represents a biological agent of some health relevance. Its rapid detection and identification is highly desirable. By using FT-IR spectroscopy for this purpose, slightly different characteristics were obtained from cell mass grown in differently composed cultural media and harvested in different phases of bacterial growth. Attenuated total reflectance and absorption/transmission scanning technique, delivered structurally identical spectra but those obtained by the former technique were more expressed.

  • Název v anglickém jazyce

    FT-IR spectroscopic characteristics of differently cultivated Bacillus subtilis

  • Popis výsledku anglicky

    Bacillus subtilis represents a biological agent of some health relevance. Its rapid detection and identification is highly desirable. By using FT-IR spectroscopy for this purpose, slightly different characteristics were obtained from cell mass grown in differently composed cultural media and harvested in different phases of bacterial growth. Attenuated total reflectance and absorption/transmission scanning technique, delivered structurally identical spectra but those obtained by the former technique were more expressed.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Microbiological Research

  • ISSN

    0944-5013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    159

  • Číslo periodika v rámci svazku

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    257-262

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus