Degradace alergenu Bla g 2: Vzrůstá množství alergenu po částečné mikrobiální degradaci exkrementů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F06%3A1719" target="_blank" >RIV/00027006:_____/06:1719 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Degradation of cockroach allergen Bla g 2: Does the amount of the allergen increase after partial microbial degradation of faeces?
Popis výsledku v původním jazyce
Microbial degradation of German cockroach (Blattella germanica L.) faeces was observed under laboratory conditions at 15oC and 30oC during 84 and 168 days. The degree of degradation and microbial growth were visualized by scanning electron microscopy andby biochemical analyses and correlated to the amount of the major allergen Bla g 2. In degraded and control faeces just after defaecation, the amount of Bla g 2 was assayed by commercial ELISA kit. In addition the total proteins, α-amylase, αand β glucosidases activities were compared. The amount of total proteins as well as enzymatic activities decreased in the extracts from degraded faeces. Altogether with the visualization of fungal decomposers by SEM it indicates the microbial degradation of faeces and denaturation of the protein components depend on temperature. On the contrary, the amount of Bla g 2 after faeces degradation was negatively correlated to the degree of faeces hydrolyses. We hypothesize that microbial
Název v anglickém jazyce
Degradation of cockroach allergen Bla g 2: Does the amount of the allergen increase after partial microbial degradation of faeces?
Popis výsledku anglicky
Microbial degradation of German cockroach (Blattella germanica L.) faeces was observed under laboratory conditions at 15oC and 30oC during 84 and 168 days. The degree of degradation and microbial growth were visualized by scanning electron microscopy andby biochemical analyses and correlated to the amount of the major allergen Bla g 2. In degraded and control faeces just after defaecation, the amount of Bla g 2 was assayed by commercial ELISA kit. In addition the total proteins, α-amylase, αand β glucosidases activities were compared. The amount of total proteins as well as enzymatic activities decreased in the extracts from degraded faeces. Altogether with the visualization of fungal decomposers by SEM it indicates the microbial degradation of faeces and denaturation of the protein components depend on temperature. On the contrary, the amount of Bla g 2 after faeces degradation was negatively correlated to the degree of faeces hydrolyses. We hypothesize that microbial
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B53040" target="_blank" >1B53040: Detekce kontaminace potravinářských komodit skladištními členovci pomocí imunochemických metod</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the "9th International Working Conference on Stored Product Protection", 15-18 October 2006
ISBN
85-60234-00-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
1108-1113
Název nakladatele
ABRAPOS, Passo Fundo, RS, Brazil
Místo vydání
Sao Paulo, Brazil
Místo konání akce
Campinas, Sã Sao Paulo, Brazil
Datum konání akce
15. 10. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—