Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

WCS120 proteinová rodina a proteiny rozpustné po varu u chladem otužených ozimých pšenic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F07%3A1957" target="_blank" >RIV/00027006:_____/07:1957 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/61389030:_____/07:00308792

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    WCS120 protein family and proteins soluble upon boiling in cold-acclimated winter wheat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The amount of proteins soluble upon boiling (especially WCS120 proteins) and the ability to develop frost tolerance (FT) after cold acclimation was studied in two frost-tolerant winter wheat cultivars, Mironovskaya 808 and Bezostaya 1. Protein gel blot analysis, mass spectrometry and image analysis of 2-DE (two-dimensional gel electrophoresis) gels were used to identify and/or quantify the differences in protein patterns before (non-acclimated, NA) and after three weeks of cold acclimation (CA) of the wheats, when frost tolerance increased from -4 °C (LT50, for both cultivars) to -18.6 &#186;C in Bezostaya 1 and -20.8 &#186;C in Mironovskaya 808. Only WCS120 protein was visible in NA leaves while all five WCS120 proteins were induced in the CA leaves.Mironovskaya 808 had higher accumulation of three members of WCS120 proteins (WCS120, WCS66 and WCS40) than Bezostaya 1. Mass spectrometry analysis of total sample of proteins soluble upon boiling showed seven COR proteins in the CA sampl

  • Název v anglickém jazyce

    WCS120 protein family and proteins soluble upon boiling in cold-acclimated winter wheat

  • Popis výsledku anglicky

    The amount of proteins soluble upon boiling (especially WCS120 proteins) and the ability to develop frost tolerance (FT) after cold acclimation was studied in two frost-tolerant winter wheat cultivars, Mironovskaya 808 and Bezostaya 1. Protein gel blot analysis, mass spectrometry and image analysis of 2-DE (two-dimensional gel electrophoresis) gels were used to identify and/or quantify the differences in protein patterns before (non-acclimated, NA) and after three weeks of cold acclimation (CA) of the wheats, when frost tolerance increased from -4 °C (LT50, for both cultivars) to -18.6 &#186;C in Bezostaya 1 and -20.8 &#186;C in Mironovskaya 808. Only WCS120 protein was visible in NA leaves while all five WCS120 proteins were induced in the CA leaves.Mironovskaya 808 had higher accumulation of three members of WCS120 proteins (WCS120, WCS66 and WCS40) than Bezostaya 1. Mass spectrometry analysis of total sample of proteins soluble upon boiling showed seven COR proteins in the CA sampl

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GD206%2F03%2FH137" target="_blank" >GD206/03/H137: Lokální adaptace v rostlinných populacích: určující mechanismy a význam v dynamicky měnící se krajině</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Plant Physiology

  • ISSN

    0176-1617

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    164

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    1197-1207

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus