Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rozvrstvení půdního organického uhlíku, rostlinných živin a mikrobiálních aktivit v půdním profilu při různých způsobech zpracování půdy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F07%3A2013" target="_blank" >RIV/00027006:_____/07:2013 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The stratification of soil organic carbon, plant nutrients and microbial activities in the soil profile under different soil tillage practices

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study of biological, microbiological characteristics and macroelement contents in soils was carried out to evaluate their possible changes under different tillage systems. Since 1995 the conventional tillage (CT), reduced tillage (RT) and no-tillage(NT) systems are studied in orthic Luvisol in Prague-Ruzyně (Czech Republic). Soil biological characteristics, macroelement concentrations under different tillage systems were studied from the year 2001 to 2006 in the layers 0-0.1m, 0.1-0.2m and 0.2-0.3m. The biological and microbial characteristics and macroelement concentrations changed in dependence on the soil depth, particularly under RT and NT and accumulation of organic carbon (Corg), the increase of the microbial biomass C and its activities inthe surface layer was found under RT and NT. On the other hand, more balanced data throughout the layers were found under conventional treatment than under RT and NT. The calculation of the observed data to the bulk density and therefore

  • Název v anglickém jazyce

    The stratification of soil organic carbon, plant nutrients and microbial activities in the soil profile under different soil tillage practices

  • Popis výsledku anglicky

    The study of biological, microbiological characteristics and macroelement contents in soils was carried out to evaluate their possible changes under different tillage systems. Since 1995 the conventional tillage (CT), reduced tillage (RT) and no-tillage(NT) systems are studied in orthic Luvisol in Prague-Ruzyně (Czech Republic). Soil biological characteristics, macroelement concentrations under different tillage systems were studied from the year 2001 to 2006 in the layers 0-0.1m, 0.1-0.2m and 0.2-0.3m. The biological and microbial characteristics and macroelement concentrations changed in dependence on the soil depth, particularly under RT and NT and accumulation of organic carbon (Corg), the increase of the microbial biomass C and its activities inthe surface layer was found under RT and NT. On the other hand, more balanced data throughout the layers were found under conventional treatment than under RT and NT. The calculation of the observed data to the bulk density and therefore

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GD - Hnojení, závlahy, zpracování půdy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výživa rostlin a její perspektivy - Plant nutrition and its Prospects

  • ISBN

    978-80-7375-068-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    159-163

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    5. 9. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku