Metodika ozdravování odrůd slivoně a meruňky infikovaných virem šarky švestky metodou termoterapie in vivo a chemoterapie in vitro kultur
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00000410" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00000410 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Metodika ozdravování odrůd slivoně a meruňky infikovaných virem šarky švestky metodou termoterapie in vivo a chemoterapie in vitro kultur
Popis výsledku v původním jazyce
Byl vypracován původní metodický postup ozdravování odrůd slivoně a meruňky infikovaných virem šarky švestky pomocí termoterapie in vivo rostlin a chemoterapie in vitro kultur
Název v anglickém jazyce
Methodology of recovering of plum and apricot cultivars infected with Plum pox virus by thermotherapy in vivo and chemptherapy of in vitro cultures.
Popis výsledku anglicky
The original methodological procedure of recovering of plum and apricot cultivars infectedwith Plum pox virus by thermotherapy of in vivo plants and by chemotherapy of in vitro cultures was developed.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B44051" target="_blank" >1B44051: Výzkum a vývoj standardních metod ozdravení pomocí termoterapie a in vitro kultur odrůd ovocných stromů a révy vinné od virů, fytoplazem a karanténních patogenů pro systém certifikace zdravotního stavu výsadbového materiálu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
3109/09
Číslo předpisu
—
Technické parametry
ISBN: 978-80-87011-81-2
Ekonomické parametry
Získání šarky prostých odrůd švesky a meruňky se projeví ve zvýšení výnosů, o 40-60% a především kvality plodů, jako suroviny pro výrobu slivovice a meruňkovice. Zároveň se jedná o eliminaci karantenního viru, umožňující export.
Označení certifikačního orgánu
Ministerstvo zemědělství ČR
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
—