Kvalitní stanovení transgenní linie rýže Bt 63 metodou PCR
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F09%3A00000774" target="_blank" >RIV/00027006:_____/09:00000774 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvalitní stanovení transgenní linie rýže Bt 63 metodou PCR
Popis výsledku v původním jazyce
Metodika popisuje kvalitativní stanovení transgenní linie rýže Bt 63 na základě PCR analýzy vzorku DNA. Čínská transgenní rýže Bt 63 (Shanyou 63) není v EU povolena a již došlo na území států EU k jejímu záchytu. Doporučená metoda pro analýzu transgennírýže Bt63 je založena na fluorescenční detekci produktu metodou real-time PCR, naše metodika uvádí méně finančně náročný způsob vizualizace PCR produktu pomocí gelové elektroforézy.
Název v anglickém jazyce
Qualitative analysis of transgenic rice line Bt 63 using PCR
Popis výsledku anglicky
Principle of the assay is to discover in the sample of DNA 83bp lenght specific nucleotide sequence of transgenic construct of Bt 63 rice in the border of Bt gene and the NOS terminator. After amplification of target DNA, the PCR products are separated by way of elektroforesis in agarose gel. The final 83bp lenght PCR product is visualizated in UV light as a shining strip on gel in certain position.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
3294/10
Číslo předpisu
—
Technické parametry
Osvědčení 6/2009 o uznání uplatněné metodiky vydává Ministerstvo zemědělství ČR, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny ISBN: 978-80-7427-035-2
Ekonomické parametry
Ekonomické parametry nejsou přímo vyčíslovány.Metodika slouží k zajištění kontroly kvality rýže a zpracovaných výrobků.
Označení certifikačního orgánu
Ministerstvo zemědělství ČR, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
—