Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rezistence odrůd papriky (Capsicum annuum L.) k bakteriální skvrnitosti

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F10%3A00001372" target="_blank" >RIV/00027006:_____/10:00001372 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Rezistence odrůd papriky (Capsicum annuum L.) k bakteriální skvrnitosti

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Dvanáct odrůd polní papriky z firmy SEMO s.r.o., Smržice bylo v laboratorních podmínkách testováno na odolnost proti bakteriální skvrnitosti papriky (Xanthomonas euvesicatoria). Odrůdy Rafaela a Amy byly hodnoceny jako odolné. Velmi slabé napadení bylo zjištěno u odrůdy Dráky a rovněž odrůdy Rubika, Superamy a Pálivec byly jen slabě napadeny ve srovnání s ostatními testovanými odrůdami. Za středně náchylné můžeme považovat odrůdy Saskia a Hamík, naproti tomu odrůdy Lungi, Hodonínská sladká a Slovana sev našich testech ukázaly jako silně náchylné. Nejnáchylnější z testovaných odrůd byla odrůda Slávy.

  • Název v anglickém jazyce

    Resistance of pepper varieties (Capsicum annuum L.) to bacterial spot

  • Popis výsledku anglicky

    Twelve pepper varieties from a company SEMO s.r.o., Smržice were tested on the resistance against bacterial spot (Xanthomonas euvesicatoria) in laboratory. Varieties Rafaela and Amy were evaluated as resistant. Variety Dráky was very slightly infected and also varieties Rubika, Superamy and Pálivec were only slightly infected in comparison with other tested varieties. Varieties Saskia and Hamík could be considered as moderately susceptible, however varieties Lungi, Hodonínská sladká and Slovana were highly susceptible in our tests. Variety Slávy was the most susceptible to bacterial spot of all the tested varieties.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH71229" target="_blank" >QH71229: Diagnostika a metody integrované ochrany proti karanténním a dalším ekonomicky významným patogenům plodové a listové zeleniny</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    58

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12,věd.př.

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus