Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mrazuvzdornost dormantních pupenů révy vinné a její vývoj při řízené mrazové dehydrataci

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F11%3A00001693" target="_blank" >RIV/00027006:_____/11:00001693 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mrazuvzdornost dormantních pupenů révy vinné a její vývoj při řízené mrazové dehydrataci

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly provedeny opakované mrazové testy u vybraných odrůd révy vinné a porovnána tolerance jednotlivých odrůd k mrazovým zásahům o různých teplotách. Schopnost regenerace po mrazových zásazích byla ověřena růstovými testy. Mrazové zásahy byly prováděny jak u nedehydratovaného , tak u pupenů v průběhu dehydratace v mrazícím boxu při - 4 °C., a byl sledován vliv dehydratace na mrazuvzdornost. Bylo zjištěno, že určitá míra dehydratace může zlepšovat toleranci odrůd vinné révy vůči nízkým teplotám, zvláště snáší-li tyto odrůdy dobře samotnou dehydrataci.

  • Název v anglickém jazyce

    Frost tolerance in dormant buds of Vitis vinifera and its development during controlled frost dehydration

  • Popis výsledku anglicky

    Frost test were preceded by selected cultivars of Vitis vinifera and frost hardiness was compared among particular cultivars and various temperature treatments. Regeneration ability after frost treatments was proved by growth tests. Frost treatments wereassessed by non-dehydrated dormant buds and also by buds having been dehydrated in freezing box at - 4 °C, influence of dehydration on the frost tolerance improvement was examined. It was found out that certain dehydration level can increase the frost tolerance in Vitis vinifera cultivars, above all in case that they are well tolerant to dehydration.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    ED - Fyziologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Vliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin 2011

  • ISBN

    978-80-7427-068-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    234-237

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav rostlinné výroby

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha-Ruzyně

  • Datum konání akce

    1. 1. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku