Porovnání vlivu ekologicky certifikovaných, konvenčních a farmářských osiv obilnin na následnou generaci
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F11%3A00001903" target="_blank" >RIV/00027006:_____/11:00001903 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Porovnání vlivu ekologicky certifikovaných, konvenčních a farmářských osiv obilnin na následnou generaci
Popis výsledku v původním jazyce
V předkládané práci se srovnává vliv ekologicky certifikovaných, konvenčních certifikovaných nemořených a farmářských osiv devíti odrůd jarních obilnin (pšenice seté, ječmene jarního a ovsa nahého a pluchatého), na fyziologické vlastnosti a výnosové prvky v následné generaci. Výsledky potvrzuji význam provenience osiva a zdůrazňují potřebu preferovat certifikované osivo
Název v anglickém jazyce
Comparison of influence of farmer, conventional and certified organic seeds of cereals on subsequent generation
Popis výsledku anglicky
In this study analysis of influence of organic, conventional untreated and farmer seeds of various spring cereal cultivars (wheat, barley, naked and hulled oat) on physiological traits in the filial generation was performed. Our results confirmed importance of the seed provenance for the production of the plants.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Svazek periodika
59
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
137-140
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—